Σημαντική μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας στη Δυτική Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) τον μήνα Απρίλιο 2025, αλλά και όλο το πρώτο τετράμηνο του 2025.
Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές άδειες που εκδόθηκαν το διάστημα Ιανουάριος-Απρίλιος 2025 ανέρχονται στις 493 έναντι των 595 που σημειώθηκαν το ίδιο διάστημα του 2024, σημειώνοντας πτώση κατά 17,1%. Μείωση σημειώνεται και στην επιφάνεια κατά 20,2% και τον όγκο των κτιρίων κατά 16,7%.
Την ίδια περίοδο η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει μείωση 17,9 % στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 21,3 στην επιφάνεια και μείωση κατά 18,1% στον όγκο των κτιρίων σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Μείωση σε όλη τη χώρα
Το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2025, η συνολική Οικοδομική Δραστηριότητα εμφανίζει, στο σύνολο της χώρας, μείωση κατά 26,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 40,5% στην επιφάνεια και μείωση κατά 33,2% στον όγκο, σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του έτους 2024.
Κατά την ίδια περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2025, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της χώρας, μείωση κατά 26,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 40,6% στην επιφάνεια και μείωση κατά 32,8% στον όγκο, σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου -Απριλίου 2024.



























