Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Επίκαιρα

ΓΝ Ηλείας: Με την συμβολή της Π.Ε. Ηλείας για την κάλυψη των αναγκών σε μονάδες αίματος

ΓΝ Ηλείας: Με την συμβολή της Π.Ε. Ηλείας για την κάλυψη των αναγκών σε μονάδες αίματος Φωτογραφία: ILIALIVE.GR
Διατίθεται η κινητή μονάδα αιμοληψίας της ΠΔΕ - Σπ. Πολίτης: «Καθοριστική η συμβολή του Ν. Κοροβέση στη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας»
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας και του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αίματος, με τα αποθέματα να έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Στην προσπάθεια αυτή, αρωγός έχει σταθεί και η Π.Ε. Ηλείας με τον Αντιπεριφεριάρχη Νίκο Κοροβέση να διαθέτει την κινητή μονάδα αιμοληψίας για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

«Τα τελευταία χρόνια οι ιατροί , το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας Γ.Ν. Ηλείας Ν.Μ. Πύργου σε συνεργασία με την διοίκηση Νοσοκομείου, συντελούν στην εφαρμογή ενός μεγάλου σχεδίου που αφορά στην προσπάθεια που γίνεται για την αύξηση της κάλυψης των απαιτήσεων για μονάδες αίματος στον νομό μας» δηλώνει ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης και εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Αντιπεριφεριάρχη Π.Ε. Ηλείας για τη συμβολή του στην προσπάθεια αυτή.

«Σε αυτή την προσπάθεια σημαντικός αρωγός είναι Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης ο οποίος μετά από μεγάλη προσπάθεια εξασφάλισε αδιάλειπτη υποστήριξη του Τμήματος Αιμοδοσίας με την κινητή μονάδα αιμοληψίας της Π.Ε. Ηλείας. Η συμβολή του είναι καθοριστική στη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, προς όφελος των ασθενών και των χρονίως πασχόντων» καταλήγει ο κ. Πολίτης.

Ο κ. Πολίτης υπογραμμίζει για άλλη μια φορά τις μεγάλες ελλείψεις σε μονάδες αίματος που είναι πλέον σε οριακό σημείο, απευθύνοντας έκκληση προς όλους τους πολίτες να αφιερώσουν χρόνο και να προσφέρουν το πιο πολύτιμο δώρο για τον συνάνθρωπό τους. «Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες της Ηλείας να συνδράμουν στην προσπάθειά μας για συγκέντρωση μονάδων αίματος, είτε στο Νοσοκομείο του Πύργου είτε της Αμαλιάδας.

Στο Γ.Ν. Ηλείας κάνουμε μεγάλες προσπάθειες και έχουμε συστηματικές συνεργασίες με αιμοδοτικούς συλλόγους. Και εκεί όμως παρατηρούμε το φαινόμενο μείωσης των αιμοδοτών και των μονάδων αίματος. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται να δώσει αίμα. Υπάρχει ασφάλεια και επιστημονική υποστήριξη. Επίσης σε κάθε μονάδα αίματος που δίνεται, γίνεται εξαιρετική ανάλυση και επεξεργασία, που ισοδυναμεί με δωρεάν εξετάσεις για τον εθελοντή αιμοδότη» καταλήγει ο κ. Πολίτης.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος