Ανενόχλητοι έδρασαν οι διαρρήκτες στην Αμαλιάδα το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν τρία - τέσσερα περιστατικά κυρίως σε καταστήματα τροφίμων, κυρίως στη γειτονιά του Καλίτσα και στην Αγ. Άννα. Δύο μίνι μάρκετ, ένα αρτοποιείο και ένα κρεοπωλείο, βρέθηκαν στο στόχαστρο των διαρρηκτών με λεία… τα “ψιλά” και φυσικά φθορές, ίσης ή και μεγαλύτερης αξίας για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.
Ο ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ Γιώργος Τσαούσης ήταν ένας από τους επαγγελματίες που “χτύπησαν” οι “ποντικοί”. Τα ξημερώματα της Κυριακής, περίοικοι αντιλήφθηκαν μια τρύπα στην τζαμαρία και τον ενημέρωσαν. Όταν μετέβη στο κατάστημα, αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί.
“Όταν ήρθα βρήκα μια σχετικά μικρή τρύπα στην τζαμαρία. Είχαν μπει μέσα και είχαν πάρει ποτά και όλα τα “ψιλά”. Δεν ξέρω πως κατάφεραν να μπουν και δεν τραυματίστηκαν. Άκουσα ότι “χτύπησαν” σε άλλα τρία καταστήματα. Έτσι παραγίνει το κακό εδώ στην περιοχή του Καλίτσα με κλοπές. Υπάρχει πρόβλημα και είναι μόνιμο εδώ στην Αμαλιάδα. Έγιναν τρία - τέσσερα συμβάντα σε λίγη ώρα, χρειάζεται αστυνόμευση. Θέλουμε και εμείς να νιώσουμε ασφάλεια να κοιμόμαστε ήσυχοι”.
Ο Παναγιώτης Ντούκας ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στην ίδια περιοχή έπεσε θύμα διάρρηξης και αυτός. “Μας έκλεψαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, μπήκαν από το παράθυρο που παραβίασαν και έκλεψαν κάπου 180 ευρώ από την ταμειακή. Πριν από χρόνια είχαν αποπειραθεί να με διαρρήξουν, χωρίς επιτυχία. Χρειάζεται αστυνόμευση στην περιοχή, οι αστυνομικοί που ήρθαν έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να υπάρξει αστυνόμευση”.
Η μικροεγκληματικότητα, στην Αμαλιάδα, αποτελεί πρόβλημα με υφέσεις και εξάρσεις. Τα περιστατικά που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, μαρτυρούν πως διανύουμε μια περίοδο έξαρσης, με την ελπίδα, οι αρχές να εντοπίσουν τους δράστες και να βάλουν ένα τέλος, έστω και προσωρινά στη δράση τους.

























