Δεν πρόλαβε να γνωρίσει τη ζωή που του άξιζε. Δεν πρόλαβε να βρεθεί στην αγκαλιά του ανθρώπου που σε λίγες ημέρες θα το έπαιρνε στο νέο του σπίτι. Ένα κουταβάκι μόλις πέντε μηνών βρήκε σήμερα φρικτό θάνατο στις Ράχες του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, πέφτοντας θύμα φόλας που ασυνείδητοι εξακολουθούν να σκορπούν στην περιοχή.
Το περιστατικό έρχεται μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά τον θάνατο ακόμη ενός σκύλου από δηλητηριασμένο δόλωμα στην Κρέστενα, επιβεβαιώνοντας με τον πιο τραγικό τρόπο ότι το φαινόμενο όχι μόνο δεν έχει εξαλειφθεί, αλλά συνεχίζει να επαναλαμβάνεται με ανησυχητική συχνότητα.
Το άτυχο ζώο φρόντιζαν δύο νεαρές κοπέλες που διαμένουν στην περιοχή και είχαν αναλάβει καθημερινά τη φροντίδα και την προστασία του. Μάλιστα, είχε ήδη βρεθεί ο νέος του κηδεμόνας και σε δύο μόλις ημέρες επρόκειτο να μεταφερθεί στο νέο του σπίτι, όπου θα ξεκινούσε μια ασφαλή και όμορφη ζωή. Αντί γι’ αυτό όμως, έπεσε θύμα μιας ακόμη εγκληματικής ενέργειας.
Οι δύο κοπέλες βρέθηκαν αντιμέτωπες με ένα σοκαριστικό θέαμα όταν εντόπισαν το κουταβάκι νεκρό. Χωρίς να χάσουν χρόνο ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων, οι οποίοι κατέγραψαν το περιστατικό και προχώρησαν στις προβλεπόμενες ενέργειες. Παράλληλα, οι δύο νεαρές προχώρησαν σε επίσημη καταγγελία και υπέβαλαν μήνυση, ζητώντας να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του ζώου.
Η εικόνα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Ζώα που πεθαίνουν με φρικτούς πόνους, άνθρωποι που τα φροντίζουν να παρακολουθούν ανήμποροι το μαρτύριό τους και μια τοπική κοινωνία που κάθε φορά εκφράζει αγανάκτηση, χωρίς όμως οι δράστες να οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Η Φιλοζωική Κρεστένων «Νοιάζομαι» απευθύνει νέα, δραματική έκκληση προς κάθε πολίτη που γνωρίζει ή είδε οτιδήποτε σχετικό με τα περιστατικά να μιλήσει. Να καταθέσει όσα γνωρίζει και να συμβάλει ώστε να σταματήσει αυτή η αλυσίδα θανάτου που εδώ και χρόνια στιγματίζει περιοχές του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και όχι μόνο.
Γιατί οι φόλες δεν αποτελούν απλώς μια πράξη κακοποίησης ζώων. Είναι ένα σοβαρό έγκλημα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία. Τα δηλητηριασμένα δολώματα μπορούν να σκοτώσουν δεσποζόμενα ζώα που βγαίνουν για τη βόλτα τους, να δηλητηριάσουν άγρια πτηνά και άλλα είδη της πανίδας, ακόμη και να θέσουν σε κίνδυνο μικρά παιδιά που μπορεί από άγνοια να έρθουν σε επαφή με τις τοξικές ουσίες.
Η εξόντωση ανυπεράσπιστων πλασμάτων δεν είναι «λύση». Είναι βαρβαρότητα.





























