Διαβάστε τη συνταγή του tantekiki.blogspot.com
Ιδανική για πρωινό, για κολατσιό ή για ένα ελαφρύ και θρεπτικό γλυκάκι, η σιμιγδαλόκρεμα που όταν ήμουν μικρή μας έφτιαχνε η γιαγιά σε χρόνο-ρεκόρ μετατρέπεται τώρα σε ένα πεντανόστιμο energy bowl όπως το έλεγαν και στο χωριό μου.
Νόστιμη και με πολλές παραλλαγές για να μπορείς να τη φέρεις στα μέτρα σου, έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των πρωινών που είναι απλά, θρεπτικά και εύκολα στην παρασκευή έτσι ώστε κανείς να μην έχει καμιά δικαιολογία για να αποφύγει το βασικότερο, ίσως, γεύμα της ημέρας.
Φυσικά, μπορείς να προσθέσεις ό,τι θέλεις για topping και ανάλογα με την εποχή, φρέσκα ή ξερά φρούτα, τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς και σπόρους, μαρμελάδα, μέλι, σιρόπι σφενδάμου κι έχεις μπροστά σου ένα μπολ χορταστικό και γεμάτο υγεία που θα το απολαύσεις από την πρώτη μέχρι την τελευταία κουταλιά.
Διάλεξε, λοιπόν, ποιo πρωί ή απόγευμα θα την φτιάξεις και θα την απολαύσεις ! Κι αν θέλεις, άφησε μου τις εντυπώσεις σου.
- 260 ml γάλα (ζωικό ή φυτικό)
- 70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1,5 κ.σ. ζάχαρη καστανή (ή μέλι)
- 1 φακελάκι βανίλια
- Φρούτα (μπανάνα, φράουλες, μύρτιλλα κλπ)
- Ξηροκάρπια ή σπόρους
- Κανέλα
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφήνουμε την κρέμα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει.
-
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν την αφήνουμε να πήξει πολύ γιατί και μέχρι να κρυώσει θα πήζει κι άλλο.
- Την βάζουμε σε δύο μπολ και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε τα κομμένα φρούτα και τα ξηροκάρπια, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και απολαμβάνουμε.
- Η μόνη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη χρήση χοντρού ή ψιλού σιμιγδαλιού είναι η υφή οπότε επιλέγεις ό,τι προτιμάς.
- Η καστανή ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί με μέλι, να μειωθεί ή να αυξηθεί.
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com