Κέντρο Μελέτης HomeWork
Κέντρο Μελέτης HomeWork
Γεύσεις

Φιλέτα γλώσσας με λαχανικά στον φούρνο

Φιλέτα γλώσσας με λαχανικά στον φούρνο Φωτογραφία: Tantekiki.blogspot.com
Διαβάστε τη συνταγή του tantekiki.blogspot.com
Το ότι δεν λατρεύω τα ψάρια είναι γνωστό, ιδιαίτερα σε όσους ακολουθούν αυτό το ημερολόγιο μαγειρικής αλλά κι από τις ελάχιστες συνταγές που έχω με ψάρια. Ωστόσο, οι γλώσσες είναι από τα ψάρια που αποτελούν εξαίρεση και μπορεί να μην τρώω συχνά αλλά ειδικά το καλοκαίρι τις απολαμβάνω.
 
Μου αρέσουν, φρέσκες ή καταψυγμένες, τηγανιτές, αχνιστές με μπόλικο μουσταρδολέμονο αλλά και στον φούρνο ή στη φριτέζα αέρα (air fryer, ανάλογα με την ποσότητα) περιχυμένες με λίγο λαδολέμονο. Ειδικά όταν κάνω διατροφή, αχνιστές ή στον φούρνο με διάφορα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο. Η σημερινή συνταγή είναι αυτή που προτιμώ και την φτιάχνω είτε στον φούρνο είτε στην φριτέζα αέρα (air fryer).
 
Υγιεινές, νόστιμες, ελαφρύ σαν πιάτο, ιδανικά για το καλοκαίρι και με τα λαχανικά που αγαπώ δηλαδή πιπεριές πολύχρωμες, καρότα, κολοκυθάκια, κρεμμύδια και  ντομάτα. Κάποιες φορές προσθέτω και μαϊντανό. Παρέα με μια πράσινη σαλάτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιριάτικα γεύματα γίνονται γρήγορα και εύκολα.
 
Φυσικά εσύ, μπορείς να βάλεις τα λαχανικά που αγαπάς και να τα ψήσεις όσο θέλεις (γιατί εγώ τα θέλω αρκετά ψημένα!!).
 
Περιγραφή: Ελαφρύ και εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια
 
Μερίδες: 2
 
ΥΛΙΚΑ
    • 3-4 φιλέτα γλώσσας (φρέσκα ή καταψυγμένα)
    • 2 καρότα, σε στικς
    • 2 πιπεριές κόκκινες, σε ροδέλες
    • 2 πιπεριές κίτρινες, σε ροδέλες
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
    • 2 κολοκύθια, σε ροδέλες
    • 1 μέτρια ντομάτα, σε φέτες
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι - Πιπέρι
    • 1/2 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη - 
    • 1 κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη
    • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
    ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.
    2. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί.
    3. Τοποθετούμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα καρότα, τα κολοκύθια και από πάνω τις ντομάτες.
    4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόνη μουστάρδας, ρίγανη, το σκόρδο και ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο.
    5. Βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν για 30 λεπτά.
    6. Στο μεταξύ, βάζουμε σε ένα πιάτο βαθύ αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και την υπόλοιπη σκόνη μουστάρδας και αλευρώνουμε τις γλώσσες.
    7. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το λεμόνι και αλείφουμε τις γλώσσες.
    8. Τις αλευρώνουμε και τις τοποθετούμε επάνω στα λαχανικά.
    9. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 210 βαθμούς (στις αντιστάσεις πάντα) και ψήνουμε για άλλα 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα οι γλώσσες.
    10. Σερβίρουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο, λεμόνι και, προαιρετικά, λίγο μαϊντανό.
    Εναλλακτικά
     
    Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ροδέλες μελιτζάνας αλλά και φέτες πατάτας που τις έχουμε βράσει λίγο για να ψηθούν πιο εύκολα.

    Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

    Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

    Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
    Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
    ilialive aggelia 300x300
    ilialive aggelia 600x600