Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Καιρός

Ηλεία: Σταδιακή αποκλιμάκωση του καύσωνα

Ηλεία: Σταδιακή αποκλιμάκωση του καύσωνα Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ILIALIVE.GR
Υποχωρεί ο υδράργυρος, ωστόσο η Κυριακή θα είναι μια αρκετά ζεστή ημέρα...
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Ξεκινά σήμερα η αποκλιμάκωση του καύσωνα στην Ηλεία με πτώση της θερμοκρασίας, αλλά με την αίσθηση της ζέστης να παραμένει ψηλά λόγω της αυξημένης υγρασίας. 

Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί στους 36-37oC με την αίσθηση στους 39-40oC. 

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη. Συνθήκες καύσωνα στην υπόλοιπη χώρα. Μέγιστες έως 43-44 βαθμούς. Ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη και στον Κορινθιακό. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 27 Ιουλίου συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Βόρεια Κρήτη. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 19 έως 38 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 37-39 και τοπικά 40-41 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 23 έως 40-42 και τοπικά 43-44 βαθμούς, στην Ήπειρο από 23 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 25 έως 26-37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 40-42 και τοπικά 43-44 βαθμούς, στα Επτάνησα από 22 έως 32-34, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 34-36 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 39-41 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά προοδευτικά στα νοτιότερα πελάγη θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Ενισχυμένο δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα επικρατήσει σταδιακά στον Κορινθιακό κόλπο.

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας περιμένουμε ηλιοφάνεια και συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και προοδευτικά μετά το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30 έως 39-41 και τοπικά 42-43βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 36-37 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Τρέχω και δεν φτάνω
Τρέχω και δεν φτάνω