Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Κόσμος

Σεισμός στην Αλβανία: Νέα βοήθεια από την Ελλάδα για την σίτιση πληγέντων

Σεισμός στην Αλβανία: Νέα βοήθεια από την Ελλάδα για την σίτιση πληγέντων
Up & High Media & Productions
Up & High Media & Productions
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Στα Τίρανα μεταφέρθηκαν ήδη τρεις μονάδες κινητών μαγειρείων του Ελληνικού Στρατού

Με εντατικό ρυθμό η Ελλάδα εξακολουθεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στην Αλβανία, για την οποία ευχαρίστησε πριν από λίγες ώρες ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα την ελληνική κυβέρνηση.

Στα Τίρανα μεταφέρθηκαν ήδη τρεις μονάδες κινητών μαγειρείων του Ελληνικού Στρατού για τη σίτιση των πληγέντων του πρόσφατου σεισμού.

Η πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια εστάλη στη γειτονική χώρα κατόπιν επικοινωνίας και συνεννόησης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ομόλογο του της Αλβανίας Έντι Ράμα, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι τρεις μονάδες κινητών μαγειρείων μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το πιο φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου από το 1979 στοίχισε τη ζωή σε 47 ανθρώπους, ξεκλήρισε οικογένειες, κατέστρεψε ζωές και περιουσίες, με το μένος της φύσης να μην σταματά πουθενά.

Ο αριθμός των τραυματιών αυξάνεται, διότι οι μετασεισμικές δονήσεις προκαλούν και νέα χτυπήματα.

Χάρη στην ουσιαστική συνδρομή της ΕΜΑΚ, τις τελευταίες ώρες, ανασύρθηκε μια 45χρονη βαριά τραυματισμένη από ερείπια κτιρίου στην πόλη Τουμάν, που μαζί με το Δυρράχιο υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές.
Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Λευκή Νύχτα Πύργου 2026
Λευκή Νύχτα Πύργου 2026