Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Ελαιοτριβείο Χροναράκη - Τυποποίηση Ελαιολάδου
Κόσμος

Ινδία: Στους 50 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Ινδία: Στους 50 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις
Γεωργικά Μηχανήματα ΣΚΟΥΤΑΣ - STIHL
Γεωργικά Μηχανήματα ΣΚΟΥΤΑΣ - STIHL
Ελαιοτριβείο Χροναράκη - Τυποποίηση Ελαιολάδου

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι μουσώνες στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα της Ινδίας, σύμφωνα με τους Hindustan Times.

Τα περισσότερα θύματα (36) προέρχονται από την πολιτεία Χιμάτσαλ Πραντές, όπου εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη πέντε ανθρώπων. Καταστράφηκαν σπίτια, δρόμοι και γέφυρες, ενώ εγκλωβίστηκαν τουρίστες σε ορισμένες κοινότητες.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είναι συχνές στην Ινδία την περίοδο των μουσώνων (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) και σύμφωνα με τους ειδικούς, η κλιματική αλλαγή αυξάνει τη συχνότητα και την έντασή τους.

Τον Ιούλιο, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τις ξαφνικές πλημμύρες που έπληξαν κατασκήνωση προσκυνητών στο γειτονικό Κασμίρ.

Τον Ιούνιο, ισχυρές ήταν οι βροχοπτώσεις στις απομακρυσμένες περιοχές της βορειοανατολικής Ινδίας. Σχεδόν 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολίσθηση που βύθισε ένα στρατόπεδο όπου στεγάζονταν σιδηροδρομικοί υπάλληλοι και έφεδροι του στρατού στο κρατίδιο Μανιπούρ.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
Κωτσάκη Νικολία Παιδίατρος
Κωτσάκη Νικολία Παιδίατρος