LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Ορόσημο Θαλής Φροντιστήριο

17|12
2022
10:02

Κατρίνης; Η Ηλεία Ψηλά - Μεγαλειώδης συγκέντρωση ετεροδημοτών στην Αθήνα

Το μήνυμα ‘’η Ηλεία Ψηλά’’ κυριάρχησε στην ομιλία του Μιχάλη Κατρίνη στους ετεροδημότες της Ηλείας, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Πάνω από 1.800 Ηλείοι της Αθήνας, έδωσαν ένα ηχηρό ‘’παρών’’ στήριξης στον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Ηλείας.

Ο κ.Κατρίνης στην ομιλία του επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια, η Ηλεία μετράει διαρκώς ήττες, βιώνει μια υποχώρηση σε όλα τα επίπεδα.

‘’Πρώτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , για πέντε ολόκληρα χρόνια δεν πήρε ούτε μία αναπτυξιακή πρωτοβουλία για την Ηλεία.

Πήρε ένα έργο έτοιμο, όπως ήταν το ‘’Πάτρα-Πύργος’’ για να προχωρήσει στην κατάτμηση του και τελικά να το οδηγήσει στις καλένδες.Γιατί το έργο αυτό θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί σήμερα.

Τη σκυτάλη των αποτυχημένων πολιτικών πήρε στη συνέχεια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ηλεία βγήκε έξω από το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευση, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, με την κατάργηση του τμήματος Μουσειολογίας και του Τμήματος Γεωπονίας .

Το γεγονός ότι η Ηλεία τέθηκε εκτός του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι και η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Ηλεία.’’τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Αρχαίας Ολυμπίας και της Ηλείας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021.

Όπως είπε, ‘’δεν υπάρχει καμία μέριμνα και πρόνοια για την αναπλήρωση της απώλεια εισοδήματος, που θα υποστούν οι αγρότες για τουλάχιστον 5 με 7 χρόνια.

Καμία αποζημίωση μέχρι σήμερα στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που επλήγησαν από τις φωτιές, ενώ οι Ηλειακές επιχειρήσεις αποκλείστηκαν αδικαιολόγητα από τα κυβερνητικά μέτρα ενίσχυσης των περιοχών που επλήγησαν.’’

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι πρέπει να ανασχεθεί η πορεία φθοράς και παρακμής της Ηλείας, ενός προικισμένου τόπου που έχει μετατραπεί σε έναν από τους πιο φτωχούς νομούς της χώρας, με διαρκή υποχώρηση του ΑΕΠ τα τελευταία 20 χρόνια.

‘’Η Ηλεία δεν έχει αναπτυξιακή ταυτότητα. Και πρέπει να αποκτήσει.΄΄ανέφερε ο κ.Κατρίνης καταθέτοντας μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση, που περιλαμβάνει:

- Τη δημιουργία ενός νέου brand για την Αρχαία Ολυμπία γύρω από το οποίο θα χτιστεί μια νέα στρατηγική δράσεων
- Την ενεργειακή αυτονομία και αυτάρκεια του νομού.
- Την αναδιάρθρωση της παραγωγής και των καλλιεργειών μέσα από ένα συνολικό επανασχεδιασμό του χάρτη του πρωτογενούς τομέα στην Ηλεία.
- Την επένδυση σε νέες μορφές τουρισμού, 12 μήνες το χρόνο, στο θαλάσσιο τουρισμό, στην ανάδειξη και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου.
- Τον ψηφιακό μετασχηματισμός της τοπικής οικονομίας. Με ανάπτυξη των δικτύων και εκπαίδευση αγροτών και επιχειρήσεων στα δεδομένα της νέας εποχής.
- Την ένταξη της Ηλείας στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και στις πολιτικές εξελίξεις, ο κ.Κατρίνης τόνισε: ‘’ Το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι στη μάχη. Και δίνει αυτή τη μάχη με αυτοπεποίθηση, με δυναμισμό, με πίστη και αισιοδοξία. Με νέα και καθαρά πρόσωπα. Με αυτόνομο λόγο και παρουσία.
Στις εκλογές που έρχονται, κάθε πολίτης έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία: να ανατρέψει με τη ψήφο του το σημερινό πολιτικό σκηνικό της παρακμής. Να ξαναβάλει το ΠΑΣΟΚ στο κέντρο της πολιτικής σκηνής, στο ρόλο του πρωταγωνιστή.’’

Ο Μιχάλης Κατρίνης κατέληξε καταχειροκροτουμενος και μέσα σε θερμές εκδηλώσεις των Ηλείων ετεροδημοτών: ‘’ Απευθύνομαι σε αυτούς που είναι ΠΑΣΟΚ χωρίς να περιμένουν ή να ζητούν ανταλλάγματα. Σε όσους είναι ΠΑΣΟΚ με την καρδιά και την ψυχή τους και όχι σε όσους χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ, το εκμεταλλεύονται για προσωπικό πλουτισμό ή το πουλάνε στη Δεξιά. Είναι στο χέρι μας, το πιο ηχηρό μήνυμα να ακουστεί μέσα από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ηλεία.Την Ηλεία των δημοκρατικών αγώνων και των δημοκρατικών πολιτών.’’

katrinis athens 6

katrinis athens 10

katrinis athens 8

katrinis athens 3

katrinis athens 2

katrinis athens 4

katrinis athens 5

katrinis athens 19

katrinis athens 12

katrinis athens 16

katrinis athens 17

katrinis athens 9

katrinis athens 14

katrinis athens 15

 

 

katrinis athens 13

katrinis athens 18

katrinis athens 11

katrinis athens 20

katrinis athens 21

katrinis athens 22

katrinis athens 23

katrinis athens 24

katrinis athens 25

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Mathisis Φροντιστήριο