Ανοιξιάτικη πανδαισία στον Αγρόκηπο: Εντυπωσιακές προτάσεις για να στολίσεις τη βεράντα & τον κήπο σου

agrokipos easter24 33

Άνοιξη… η πιο φωτεινή εποχή του χρόνου!! Έρχεται και μαζί της φέρνει χρώματα κι ευωδιές λουλουδιών και μαζί ένα αίσθημα αισιοδοξίας. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και η γη αναγεννιέται μετά τον χειμώνα. Το βλέμμα συναντά παντού ολάνθιστα τοπία.

Σκέτη μαγεία είναι η Άνοιξη… Ο ήλιος γίνεται όλο και πιο λαμπερός και το καλοκαίρι είναι μόλις μια ανάσα μακριά. Η μέρα ήδη μεγάλωσε αρκετά και νιώθουμε την ανάγκη να βγούμε από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας και να απολαύσουμε τη φύση.

Η βεράντα ή ο κήπος, αν είστε από τους τυχερούς, θα γίνει το ησυχαστήριό σας για τους επόμενους 5 μήνες τουλάχιστον, αφού εκεί θα περνάτε αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο σας, χαλαρώνοντας από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσετε ή να ανανεώσετε το προσωπικό σας «καταφύγιο», αφού οι συνθήκες είναι ιδανικές για να περιποιηθείτε τα ήδη υπάρχοντα φυτά ή να φυτέψετε νέα. Καλλωπιστικά δέντρα, λουλούδια μονοετή ή πολυετή, ανθεκτικά ή και πιο ευαίσθητα, σε πανέμορφα σχήματα και χρωματικούς συνδυασμούς θα δώσουν νέα πνοή στον χώρο σας και θα δημιουργήσουν μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων!!

Η επίσκεψη στον αγαπημένο μας «Αγρόκηπο», στην οδό Ελλήνων Ολυμπιονικών 4 στα Χαλικιάτικα, είναι μονόδρομος, αφού η Ιωάννα Κατσίρου είναι η πλέον κατάλληλη για να μας συμβουλέψει τόσο για την επιλογή των φυτών, όσο και για την φροντίδα τους. 

agrokipos easter24 1

«Επιλέγουμε φυτά με γνώμονα το διαθέσιμο χώρο μας, την ηλιοφάνεια του συγκεκριμένου σημείου κατά τη διάρκεια της ημέρας και φυσικά τις ιδιαιτερότητες των φυτών. Για παράδειγμα, δεν φυτεύουμε μαζί φυτά που χρειάζονται πολύ νερό με άλλα  που είναι ξερικά ή φυτεύουμε ξεχωριστά εκείνα που έχουν την ιδιότητα να επεκτείνονται υπογείως και να «πνίγουν» όσα φυτά είναι δίπλα τους.

Επίσης, προσέχουμε οι γλάστρες μας να έχουν σωστή αποστράγγιση και φροντίζουμε να αφήνουμε τις απαραίτητες αποστάσεις ώστε τα φυτά μας να «αναπνέουν» για να αναπτυχθούν σωστά.

Τέλος, πριν από οποιαδήποτε κηποτεχνική εργασία, καλό είναι να σκαλίζουμε και να ανανεώνουμε το επιφανειακό χώμα  προσθέτοντας compost ή συσκευασμένο ποιοτικό χώμα. Όπου κρίνεται απαραίτητο, βοηθάμε τα φυτά μας και με λίπασμα που θα μας υποδείξει κάποιος ειδικός» μας συμβουλεύει η Ιωάννα.

Ότι χρειάζεστε για τη διαμόρφωση του κήπου και της βεράντας σας θα το βρείτε στον «Αγρόκηπο»:  καλλωπιστικά φυτά και δέντρα, οπωροφόρα δέντρα, εσπεριδοειδή, ελιές, διαμορφωμένα φυτά, κηπευτικά, γλάστρες πήλινες και πλαστικές, χώματα, καθώς και ένα ξεχωριστό τμήμα για την θρέψη και την καταπολέμηση των ασθενειών στα φυτά σας.

Στον ίδιο χώρο λειτουργεί ανθοπωλείο με κομμένο λουλούδι, μεγάλη ποικιλία φυτών εσωτερικού χώρου, προτάσεις δώρων, ποικιλία αποξηραμένων φυτών, πήλινα και ψάθινα κασπώ και ιδιαίτερες πήλινες γλάστρες εσωτερικού χώρου.

agrokipos stolismoi 3

Η Ιωάννα με την ομάδα του «Αγρόκηπου» αναλαμβάνουν, επίσης, τον ανθοστολισμό κάθε είδους event... Αν λοιπόν, ετοιμάζετε τον γάμο σας ή τη βάπτιση του παιδιού σας και θέλετε κάτι εντυπωσιακό που θα μείνει αξέχαστο σ’ εσάς και τους καλεσμένους σας, ο «Αγρόκηπος» θα αναλάβει τον ανθοστολισμό και τη διακόσμηση στην εκκλησία και την δεξίωσή σας και τα έμπειρα μέλη της ομάδας του θα επιβλέπουν καθ’ όλη τη διάρκεια, για να διασφαλίσουν το άψογο αποτέλεσμα!!

Το ολοκληρωμένο candybar  στην εκκλησία με αναψυκτικά, ρύζι, κλπ, αλλά και το στήσιμο του τραπεζιού των ευχών στη δεξίωση, θα είναι μόνο δύο από τα εντυπωσιακά σημεία που θα τραβήξουν τα βλέμματα… 

Ότι στυλ κι αν ονειρεύεστε…  ρομαντικό, boho, rustic κλπ ο «Αγρόκηπος»  θα δημιουργήσει  με τα αγαπημένα σας λουλούδια το πιο ονειρεμένο σκηνικό που έχετε φανταστεί!!

Στη Photo Gallery που ακολουθεί θα εμπνευστείτε για την ανανέωση του κήπου ή της βεράντα σας και θα βρείτε υπέροχες ιδέες στολισμού για τον γάμο και την βάπτιση του παιδιού σας…

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo