Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Οικονομία

Προσαύξηση μισθού το Σαββατοκύριακο για τους εργαζόμενους σε βιομηχανίες

Προσαύξηση μισθού το Σαββατοκύριακο για τους εργαζόμενους σε βιομηχανίες
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Διευκρινίσεις για τη διάταξη που επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται Σαββατοκύριακο με προσαύξηση μισθού έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στις 14/9.

«Στο νομοσχέδιό μας έχουμε μία διάταξη για τις βιομηχανίες τροφίμων - αναψυκτικών και εμφιαλώσεως νερού όπου τους επιτρέπουμε να έχουν επταήμερη λειτουργία, δηλαδή οι εργαζόμενοί τους να δουλεύουν πενθήμερο με κυλιόμενες βάρδιες συμπεριλαμβάνοντας και το Σαββατοκύριακο» σημειώνει ο αρμόδιος υπουργός και επισημαίνει πως:

«Αυτό το κάναμε διότι με οικονομοτεχνική μελέτη που κατατέθηκε στο γραφείο μας αποδείχθηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές ζημιώνονται πολύ από το κλείσιμο των μηχανών τους την Κυριακή. Μέχρι να ξαναπάρουν μπρος τα μηχανήματα αυτά - χάνουν στην πραγματικότητα και τη Δευτέρα-, άρα παθαίνουν ουσιαστική ζημία στην παραγωγική τους διαδικασία. Φαντάζομαι όλοι συμφωνούμε ότι θέλουμε να αυξηθούν οι εξαγωγές μας και να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές το ζητούν διότι η υπερωριακή απασχόληση την Κυριακή πληρώνεται με συν 40%, άρα έχουν υψηλότερα εισοδήματα».

Πηγή: Cnn.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις