Μπάσκετ

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης σε Αγγελόπουλους - Γιαννακόπουλο: Αν δεν έρθετε, οριστική διακοπή του πρωταθλήματος

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης σε Αγγελόπουλους - Γιαννακόπουλο: Αν δεν έρθετε, οριστική διακοπή του πρωταθλήματος Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
Οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός απέρριψαν την πρόσκληση Βρούτση για συνάντηση, η κυβέρνηση απάντησε με τελεσίγραφο σε Αγγελόπουλους και Γιαννακόπουλο.

Το πρωτάθλημα της Basket League οδηγείται σε οριστική διακοπή όπως όλα δείχνουν, μετά την άρνηση των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να συναντηθούν με τον Γιάννη Βρούτση και το τελεσίγραφο της κυβέρνησης προς τις δύο πλευρές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού ανέβαλε τον τρίτο τελικό της Basket League, μετά τα έκτροπα στο ΣΕΦ την Κυριακή και κάλεσε τους αδελφούς Αγγελόπουλους και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε συνάντηση, στις 15:00 της Τετάρτης.

Όμως, τόσο οι ιδιοκτήτες της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ όσο και εκείνος του Παναθηναϊκού απέρριψαν την πρόσκληση. Έπειτα από αυτό, ο Γιάννης Βρούτσης διεμήνυσε ότι θα τους περιμένει έως την προκαθορισμένη ώρα της συνάντησης στο γραφείο του και αν δεν εμφανιστούν «θα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα».

Αγγελόπουλοι: Απορρίπτεται ως απαράδεκτη η πρόσκληση

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, απέρριψαν «ως απαράδεκτη», όπως αναφέρουν στη δήλωσή τους, την πρόσκληση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού για συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

«H πρόσκληση να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον καταζητούμενο ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που απείλησε να βιάσει ένα ανήλικο παιδί μπροστά στα μάτια του πατέρα του, απορρίπτεται ως απαράδεκτη», αναφέρουν Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. «Η μόνη συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες», τονίζουν ακόμα στην ανακοίνωσή τους.

Η δήλωση των προέδρων της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου

«H πρόσκληση να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον καταζητούμενο ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που απείλησε να βιάσει ένα ανήλικο παιδί μπροστά στα μάτια του πατέρα του, απορρίπτεται ως απαράδεκτη. Η μόνη συνάντηση με τον Δ. Γιαννακόπουλο θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες.

Όποιος επιθυμεί τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης, ας μεριμνήσει να προστατεύσει τον αθλητισμό από τα πρόσωπα που βάναυσα την καταπατούν».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Δεν κάθομαι ποτέ στο ίδιο τραπέζι με τους Αγγελόπουλους

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απέρριψε την πρόσκληση για κοινή συνάντηση με βίντεο που ανάρτησε στο Instagram, στο οποίο δηλώνει πως «δεν κάθομαι ποτέ» στο ίδιο τραπέζι με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρει ότι είναι διατεθειμένος να συναντήσει τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κατ’ ιδίαν.

«Προς τον αξιότιμο υπουργό κ. Βρούτση, τον οποίο σέβομαι απόλυτα, δυστυχώς από ό,τι καταλαβαίνω το ραντεβού δεν θα μπορέσει να συμβεί, επειδή οι Αγγελόπουλοι είναι κάτω από αυτόφωρη διαδικασία, αλλά και επίσης εγώ με αυτούς τους δύο ανθρώπους δεν κάθομαι ποτέ στο ίδιο τραπέζι. Με πολύ μεγάλη χαρά να έρθουμε σε διαφορετικές ώρες», αναφέρει στο βίντεο ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Βρούτσης: Αν δεν έρθουν, θα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα

Μετά τις αρνητικές απαντήσεις από τους αδελφούς Αγγελόπουλους και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στην πρόσκληση για συνάντηση, ο Γιάννης Βρούτσης έστειλε τελεσίγραφο στους ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ, δηλώνοντας πως αν δεν εμφανιστούν στο ραντεβού, θα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα.

«Θέλω κοινή συνάντηση των ιδιοκτητών. Θα τους περιμένω ως τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης. Διαφορετικά, οριστική διακοπή του πρωταθλήματος», ήταν η πρώτη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, σε δήλωση που έκανε στο OPEN.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι αν οι ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ δεν αναλάβουν «ηθική δέσμευση», τότε «το πρωτάθλημα θα σταματήσει εδώ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού δήλωσε ότι τους κάλεσε στο γραφείο του προκειμένου «να κάνουμε μία ηθική συμφωνία, μία αθλητική συμφωνία μεταξύ μας. Ό,τι έγινε, έγινε, αλλά πρέπει ο αθλητισμός και το μπάσκετ να προχωρήσει και σε μία κοινή δήλωση, να βγουν και να δεσμευτούν όλοι ενώπιος ενωπίω, ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί, χωρίς αυτές τις απαράδεκτες εικόνες, χωρίς αυτές τις ντροπιαστικές εικόνες, οι οποίες προσβάλλουν όλους μας».

Δεν συμφέρει κανέναν, «ούτε τον Παναθηναϊκό ούτε τον Ολυμπιακό να μη συμμεέχουν σε αυτή τη συνάντηση. Κατ’ αρχήν όποιος δεν έρθει θα πάρει πάνω του την ευθύνη της μη προσέλευσης», σημείωσε, σε δηλώσεις που έκανε πριν από τις δύο αρνητικές απαντήσεις.

Ερωτηθείς σε ποια περίπτωση θα αποφασίσει τη διακοπή του πρωταθλήματος της Basket League, απάντησε: «Πολύ απλά, αν δεν συμβεί αυτό που περιέγραψα, το πρωτάθλημα θα σταματήσει εδώ, στο τραπέζι του γραφείου μου» και συμπλήρωσε ότι χωρίς ηθική συμφωνία τότε το πρωτάθλημα «διακόπτεται, δεν έχει νόημα να συνεχιστεί».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να διεξαχθούν οι τελικοί κεκλεισμένων των θυρών, επεσήμανε: «Δεν παίζουμε, δεν κάνουμε συναλλαγή του στιλ λίγο πάνω, λίγο κάτω. Είμαστε αποφασισμένοι να το πάμε μέχρι τέλους, έτσι και θα το πάμε».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

tsoukalas popup