Του Θέμη Μαντά - Φωτογραφίες: Γιάννης Σπυρούνης
Το πρώτο ημίχρονο ήταν καταπληκτικό λόγω του ηλιόλουστου απογεύματος με την νεόκοπη ομάδα της πόλης να προσφέρει ποδοσφαιρική λιακάδα με θέαμα και γκολ από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού.
Αντίθετα η εμφάνιση της ομάδας των κόκκινων στο δεύτερο ημίχρονο συνδυάστηκε με τη συννεφιά που σκέπασε το γήπεδο και παρά τη νίκη που πάντα δημιουργεί χαρά και ευφορία τα πρόσωπα των φιλάθλων που έφυγαν απ’ το γήπεδο, ήταν προβληματισμένα.
Το παιχνίδι
Οι κόκκινοι του Πύργου με διάθεση για γκολ από το πρώτο λεπτό πέτυχαν να σκοράρουν άμεσα λύνοντας οποιοδήποτε προβληματισμό θα μπορούσε να βάλει η ομάδα των φιλοξενούμενων. Στο 5ο λεπτό από κόρνερ ο Καρακώστας, βρήκε με κεφαλιά την μπάλα που κατέληξε στο δοκάρι για να περάσει η φάση ανεκμετάλλευτη και στο 6ο λεπτό νέα κεφαλιά του Μακρή πέρασε άουτ.
Δεν άργησε να έρθει το ΓΚΟΛ. Στο 12ο λεπτό ο εξαιρετικός Φερεκίδης ανατράπηκε και το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ εύστοχα ο Χαντί γράφοντας το 1-0.
Ο Χαντί μετατρέπει το πέναλτι σε γκολ και ανοίγει το σκορ...
Στο 27ο λεπτό ο Μακρής -αν και καταδιωκόμενος- με κούρσα αντεπίθεσης 60 περίπου μέτρων πλάσαρε έξοχα τον Γιαννούση ζευγαρώνοντας τα γκολ των κόκκινων, ανεβάζοντας το σκορ σε 2-0, ένα ΓΚΟΛ που πανηγυρίστηκε επίσης.
Ο Μακρής πλασσάρει τον Γιαννούση και η μπάλα κυλά βασανιστικά στο τέρμα...
Οι Red Boys βλέποντας το 2-0 συνέχισαν να παροτρύνουν ωστόσο οι δύο καλές στιγμές στο 31ο λεπτό με τον Μακρή, με τη μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενο και στο 33ο λεπτό όταν η μπάλα βρήκε από κόντρα στον Καρακώστα και πέρασε άουτ, δεν έδωσαν δυνατότητα για νέους πανηγυρισμούς. Ένα ημίχρονο που ήταν άνετο για τους γηπεδούχους και δύσκολο για τους φιλοξενούμενους.
Στην επανάληψη οι Αρκάδες απείλησαν στο 46′ με τον Αμενγκέλε την προσπάθεια του οποίου έδιωξε ο Σούλης. Η ομάδα του Ερμή επεδίωξε να μπει στο ματς και ήταν σαφώς πιο επιθετική η οποία εκμεταλλεύτηκε τις πολλές αλλαγές των γηπεδούχων όσο αφορά τις θέσεις και τις αντικαταστάσεις των παικτών.
Την ποδοσφαιρική «λιακάδα» του πρώτου ημιχρόνου, την έχασαν οι παίκτες του Πύργου και στο δεύτερο ημίχρονο …η εμφάνισή τους ήταν «συννεφιασμένη». Οι πολλές αλλαγές που έγιναν από τον υπηρεσιακό προπονητή Ηλία Μπλάνα (ο Νώντας Κουτρομάνος ήταν σε προγραμματισμένη άδεια) δεν έλυσαν το πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ίσως οι αλλαγές μπέρδεψαν περισσότερο τους παίκτες οι οποίοι μετά την αποχώρηση των Φερεκίδη και Χαντί έχασαν το «κέντρο» του γηπέδου από μία ομάδα που έδειχνε στο πρώτο ημίχρονο ότι δεν μπορεί να ανησυχήσει τον Πύργο.
Ο Πύργος στο δεύτερο ημίχρονο δεν πάτησε στην αντίπαλη εστία. Μία κάθοδος και ένα σουτ του Τσίγκρηλα ήταν όλη η επιθετική ισχύς του και αυτό που είδαν οι φίλαθλοι ήταν μελαγχολία. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ενίσχυσαν με αλλαγές τις πτέρυγές τους και έγιναν επιθετικότεροι βγάζοντας και παίκτες παραπάνω στην επίθεση.
Συμπεράσματα
Η αλήθεια είναι ότι το 2-0 του 20λεπτου έφερε εφησυχασμό ωστόσο η καταπόντιση του δευτέρου μέρους ήταν ένα σοκ! Βεβαίως δεν ανησύχησε κανέναν αλλά με εμφάνιση τέτοιας συνοχής και αγωνιστικότητας στον Μιλτιάδη Καλαμάτας, την προσεχή αγωνιστική, ο Πύργος φλερτάρει με την πρώτη του ήττα.
Στον «Πύργο» όλοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ναι μεν μετράνε οι επαγγελματικές νίκες αλλά τα δυνατά παιχνίδια έπονται. Με εμφανίσεις τύπου Λουτρακίου -στο διάστημα 45’-65’- και του β΄ ημιχρόνου με τον Ερμή Μελιγούς την Κυριακή η ήττα μυρίζει από μακριά.
Αν συνεχιστεί το στυλ και το πρόβλημα παραμείνει οι ανταγωνιστικές ομάδες του Μιλτιάδη, του Κιάτου, της Ζακύνθου και της υπολογίσιμης Θύελλας Πατρών, καιροφυλαχτούν.
Επειδή η πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ίσως και να ζαλίζει, ας αντιληφθούν όλοι ότι την Κυριακή το παιχνίδι είναι σοβαρότατο και για να επιτευχθεί η νίκη χρειάζεται όχι μόνο ένα γκολ αλλά και απόδοση πολύ υψηλότερη του δευτέρου ημιχρόνου.
Οι συνθέσεις (δίπλα στο όνομα ο αριθμός φανέλας κάθε παίκτη)
ΠΑΣ Πύργος: Τερματοφύλακας Σούλης (15), στο κέντρο της άμυνας Πατάπης (14) με τον Λυβιάκη(4) . Δεξιά ο Κάρδαρης (2) και αριστερά ο Μαρκόπουλος(3). Στην αρχή της ανάπτυξης, ο Μαυρόπουλος(6) ως αμυντικός χαφ, ο Άγγελος Χαντί(10) στην μεσαία γραμμή από δεξιά και ως εξτρέμ μπροστά του ο Καρακώστας (7). Ο Φερεκίδης (8) με τον Παπαδόπουλο (20) επίσης στη μεσαία γραμμή Κεντρικός επιθετικός ο Μακρής (9).
Οι αλλαγές ξεκίνησαν στο 55ο λεπτό όπου έπαιξαν οι Τσίγκρηλας (5) στον Μαρκόπουλο και ο Δασκαλόπουλος(16) στον Φερεκίδη. Στο 64ο λεπτό ο Κυριάκος Κυρσανίδης (18) μετά την αλλαγή στον Χαντί υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης που ευτυχώς αποκαταστάθηκε άμεσα, ωστόσο θα μείνει εκτός δράσης για 20 μέρες. Τέλος στο 76ο λεπτό ο Μπίσα (12) στον Παπαδόπουλο και ο Κόκκορης (17) στον Καρακώστα. Ο Πύργος ολοκλήρωσε με 10 παίκτες το παιχνίδι επειδή είχε συμπληρώσει τις αλλαγές.
Ο Κυρσανίδης υποφέρει και ο Αλέκος Μπρης με την γιατρό Αθηνά Ρουμπάνη, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον τραυματισμό.
Ερμής Μελιγούς: Τερματοφύλακας ο Κώστας Γιαννούσης (1), στο κέντρο της άμυνας Τενώρος (4) και Νάνος (5). Αριστερά στην άμυνα ο Αποστολάκης (17) στο 78′ Κολοστούμπης (12) και δεξιά ο Σοφοκλής Γιαννούσης (3) στο 59′ Παναγόπουλος (14). Στη μεσαία γραμμή ο Κοντογιαννόπουλος (6) στο 74’ Ραλλιός (9) ο Αμενγκέλε (8), Τσιούλος (13) στο 59′ Σκούτας(16), Νάνος (11) Σαβούρδο (10) και στην επίθεση ο Κατσίρης (20) που άλλαξε στο 59′ με τον Αντωνάκη (7).
Τα αποτελέσματα
Πύργος - Ερμής Μελιγούς 2-0
Ζάκυνθος - Λουτράκι 1-0
Παναχαϊκή - Πανθουριακός 1-1
Πανγυθεατικός - Μιλτιάδης 0-3
Παναιγιάλειος - Θύελλα Πατρών 1-0
Κόρινθος - Πέλοπας Κιάτου 1-0
Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)
- ΠΑΣ Πύργος 13 9–2
- Μιλτιάδης Τριφυλίας 12 10–4
- Ζάκυνθος 10 6-3
- Παναιγιάλειος 10 5–3
- Πέλοπας Κιάτου 9 5–4
- Παναχαϊκή 7 6–6
- Θύελλα Πατρών 7 3–4
- ΑΟ Λουτρακίου 6 4–4
- Κόρινθος 5 5–8
- Πανθουριακός 3 2–4
- Ερμής Μελιγούς 1 1–8
- Πανγυθεατικός 1 2–9
https://www.ilialive.gr/olympiasports/podosfairo/409373/pas-pyrgos-ermis-meligoys-2-0-mia-emfanisi-me-dyo-prosopa#sigProId7cef7e8e73





























