Ελλήνων. Η ομάδα των ειδικών, συνεδρίασε χθες στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία, ύστερα από πρόσκληση της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, έγινε δεκτή από την Αντιπρόεδρο της Βουλής, Ροδούλα Ζήση.
Οι εμπειρογνώμονες εμφανίστηκαν θετικοί στην πρόταση, που έχει υποβάλει από τον περασμένο Φεβρουάριο η κα Αυγερινοπούλου για σύσταση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, Περιφερειακού Κέντρου Συντονισμού της αρωγής σε περιστάσεις εκτάκτου ανάγκης στη χώρα μας.
Ο επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, κ. Κρις Ντάικενς μιλώντας στην Εκδήλωση που οργανώθηκε προς τιμήν τους, χαρακτήρισε τη συνεδρίαση με τα μέλη του Κοινοβουλίου «ιδιαίτερα καρποφόρα» και προσέθεσε ότι «η Ελλάδα, που σε αρκετές περιστάσεις εκτάκτου ανάγκης έχει προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε γειτονικές χώρες διαθέτει δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν».
Ο ίδιος τόνισε την «ιδιαίτερη σημασία των Περιφερειακών Κέντρων Συντονισμού της Αρωγής στην έγκαιρη αποστολή βοήθειας, η οποία σε περιπτώσεις φυσικών και περιβαλλοντικών καταστροφών πρέπει να φθάνει στο μικρότερο δυνατό χρόνο».
Η συζήτηση των ειδικών της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κοινής Περιβαλλοντικής Επιτροπής του ΟΗΕ για περιβαλλοντικές κρίσεις διεξήχθη χθες με Βουλευτές μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας, της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Νικόλαος Καντερές, Γιάννης Βούρος, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γ.Κιλτίδης, και οι αντιπρόεδροι κκ. Ροδούλα Ζήση και Βαϊτσης Αποστολάτος.
Σήμερα οι επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα επισκεφθεί τις πυρόπληκτες περιοχές, ξεκινώντας από την Αρχαία Ολυμπία το πρωί, στη συνέχεια θα μεταβούν στην Κρέστενα, τον Καϊάφα, την Αρτέμιδα και τη Μάκιστο για να καταλήξουν στη Ζαχάρω όπου σε ειδική εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης η κα Αυγερινοπούλου θα προσφέρει στο δήμο το βραβείο «Green Star» που της έχει απονεμηθεί για τις δράσεις της για το περιβάλλον.


















