επλήγησαν από το βακτήριο Ε.Coli, θα έχει αυτή την εβδομάδα η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.
Η Βουλευτής Επικρατείας κατέθεσε Ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα επισημαίνοντας ότι στη χώρα μας δόθηκαν ελάχιστες αποζημιώσεις, παρ’ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε ήδη στην καταβολή σημαντικών ποσών σε παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες, επλήγησαν από το βακτηρίδιο.
Παραγωγοί και σύλλογοι διαμαρτύρονται ότι δεν ενημερώθηκαν ορθά και έγκαιρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαδικασία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν αποζημιώθηκαν και υπέστησαν σοβαρή οικονομική ζημία.
Αντίθετα σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας, όπου η ενημέρωση υπήρξε επαρκής και δόθηκαν σημαντικά ποσά. Χαρακτηριστικά, οι παραγωγοί του Ρεθύμνου έλαβαν τον προηγούμενο μήνα 259 εκατομμύρια ευρώ.
Η κα. Αυγερινοπούλου ζητά από το Υπουργείο να αποκαταστήσει το πρόβλημα από την ανισομερή καταβολή των αποζημιώσεων ανακοινώνοντας παράταση ή ορίζοντας συμπληρωματική προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών από παραγωγούς, που δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για τις διαδικασίες.


















