Με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο, για όλα όσα πρεσβεύει, «άνοιξε» τις πύλες του για το κοινό του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς. Πάνω από 100 παιδιά, από την πολύπαθη Ουκρανία, ντυμένα με παραδοσιακές στολές της χώρας τους, χόρεψαν στην πλατεία της πόλης, μεταφέροντας μηνύματα ειρήνης, μέσω του Ελληνουκρανικού φεστιβάλ «Η ψυχή τραγουδά» που φιλοξενήθηκε στην Ηλειακή πρωτεύουσα.
Παιδιά όλων των ηλικιών από την πολύπαθη- από τη σκιά του πόλεμου Ουκρανία- ντυμένα με πολύχρωμες παραδοσιακές στολές έδωσαν ένα δείγμα του πολιτισμού και της κουλτούρας τους. Μαζί τους, τα χορευτικά συγκροτήματα του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου σε ένα χορευτικό «γαϊτανάκι» πολιτισμού χάρισαν μια ξεχωριστή βραδιά στο πλήθος που συγκεντρώθηκε έμπροσθεν του Μνημείου Ηρώων.
Με ένα θερμό καλωσόρισμα, ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, υποδέχτηκε τους ξεχωριστούς προσκεκλημένους του, κηρύσσοντας την έναρξη του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς. Ενός φεστιβάλ που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με τον κ. Καννή να υπογραμμίζει πως «Οι δημοτικές αρχές εναλλάσσονται αλλά ο τόπος μας είναι ένας. Το κουβάρι του πολιτισμού και της ζωής, απλώνει, δεν ανήκει σε κανέναν… Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να κρατάμε ζωντανή η πόλη μας». Ο κ. Καννής έστειλε μηνύματα ειρήνης μέσα από τον σύντομο χαιρετισμό του και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για την συγκεκριμένη παράσταση.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Κάρδαρης τονίζοντας πως «μέσα από τον χορό και τα τραγούδια τα παιδιά αποδεικνύουν ότι και στις πιο δύσκολες στιγμές ο άνθρωπος μπορεί να σταθεί όρθιος και να δημιουργήσει. Ο χορός είναι ένα μήνυμα. Η πιο αγνή μορφή ειρήνης. Ένας ύμνος στη ζωή και την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου πνεύματος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ « Η ψυχή τραγουδά» ξεκίνησε από την ένωση ουκρανών γυναικών στην Ελλάδα και ταξιδεύει σε πολλές πόλεις.
https://www.ilialive.gr/politismos/399426/pyrgos-polyxromoi-xoroi-apo-tin-oukrania-me-agapi#sigProIdbd6d125db9


























