«Επετειακή» θα είναι η φετινή προβολή ταινίας στην «Αλάνα» αφού συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πρώτη προβολή που έγινε στο χώρο μέσω του προγράμματος «Σινεμά στις πλατείες», δράση που υλοποιείται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους Ολυμπίας.
Τα… lost γειτονόπουλα της «Αλάνας», μεγάλωσαν αλλά συνεχίζουν να δίνουν «πνοή» στο χώρο-οικόπεδο (σε πάροδο της οδού Αλφειού 39 στον Πύργο), παίζοντας καθημερινά εκεί! Μια συνήθεια που -στην εποχή της τεχνολογίας που διανύουμε- τείνει να εκλείψει ακόμα και στις επαρχιακές πόλεις! Μια εικόνα που θυμίζει στους μεγαλύτερους τις αλάνες του παρελθόντος που αποτελούσαν σημείο αναφοράς και ατέλειωτου παιχνιδιού ιδίως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού... παράλληλα «παρασέρνει» και τα πιο μικρά παιδιά της γειτονιάς να συμμετάσχουν!
Φέτος η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 (9:30μμ), με την ταινία «Block 5» (του Klemen Dvornik /
Σλοβενία-Τσεχία-Κροατία-Σερβία / 2024 / 79’).
Υπόθεση
Όταν η 12χρονη Άλμα ανακαλύπτει ότι η εταιρεία του πατέρα της σχεδιάζει να κατεδαφίσει την παιδική χαρά, παίρνει την απόφαση να σώσει τους χώρους πρασίνου της νέας της γειτονιάς. Η Άλμα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ενώσει τις δυνάμεις της με τους χειρότερους εχθρούς της–τη συμμορία σκέιτερ με αρχηγό τη Λούνα. Η μάχη για την παιδική χαρά εξελίσσεται σε μια ωδή για την αξία της ενότητας και της συγχώρεσης.
*Σημειώνεται πως κάθε χρόνο-με αφορμή την προβολή- στην «Αλάνα» διοργανώνονται δράσεις με κοινωνικό πρόσημο (τις οποίες στηρίζουν και οι οικογένειες των παιδιών της γειτονιάς και όχι μόνο), όπως συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων κ.α. ενώ τα lost γειτονόπουλα της «Αλάνας» δημιουργούν εκπλήξεις λίγο πριν ξεκινήσει η προβολή!
**Τέλος, να αναφερθεί πως η προβολή γίνεται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (όπως σε όλες τις προβολές του «Σινεμά στις πλατείες»).
ΦΩΤΟ
Alana_arxeio_2024: Παλαιότερη προβολή στην «Αλάνα» με το «Σινεμά στις πλατείες» (2024).
alana_BLOCK_2026: Το βράδυ (9:30μμ) της Κυριακής (5 Ιουλίου 2026) θα προβληθεί η ταινία «Block 5».
(Δελτίο Τύπου)






























