Τυρόπιτα express

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Το παραδέχομαι , αυτό τον καιρό μ’ έχουν πιάσει οι τεμπελιές μου…Όχι ότι επιτρέπω στον εαυτό μου να περάσει μέρα χωρίς να δημιουργήσω κάτι στην κουζίνα αλλά μη μου πει κανείς να “μπλέξω” στα δύσκολα…Θέλω να κάνω “τσακ” με το μαγικό ραβδάκι και να φτιάχνω νοστιμιές! Φάση είναι θα περάσει και τότε θα επανέλθω δριμύτερη. Μα μέχρι τότε θα καταγίνομαι σε ψευτοσουφλέ , ψευτόπιτες , ψευτοτυρόπιτες , πίτες της τεμπέλας , μηλόπιτες-express , γρήγορα κέικς και πάει λέγοντας . Η σημερινή μου συνταγή είναι μια τυρόπιτα που εγώ την ονόμασα “express" , εσείς θα μπορούσατε κάλλιστα να την ονομάσετε "Η Μπέττυ βαριέται" , όμως ο σύζυγος που τη δοκίμασε είπε :"η καλύτερη τυρόπιτα που έχεις φτιάξει τελευταία , μου θυμίζει τη γιαγιά μου”…Πήρα κι εγώ θάρρος λοιπόν και τη μοιράζομαι μαζί σας…(μεταξύ μας , είναι υπέροχη , αφράτη και πανεύκολη).

Υλικά :

5 χωριάτικα φύλλα για πίτες
500 γρ. τυρί φέτα
500 ml. γάλα φρέσκο
1 αυγό
Αλάτι (αν χρειαστεί) και πιπέρι
Σουσάμι κανονικό και μαυροσούσαμο
Μπόλικο ελαιόλαδο για τα φύλλα

tyropita express2tyropita express3tyropita express4tyropita express5tyropita express6tyropita express7

Εκτέλεση:

Παίρνουμε ένα ταψί 30x35 περίπου και το λαδώνουμε αρκετά . Παίρνουμε το πρώτο φύλλο , το διπλώνουμε στα δύο και το στρώνουμε στο ταψί για να σχηματίσουμε τη βάση. Τρίβουμε με τα χέρια τη φέτα και σκορπίζουμε κάμποση πάνω στο φύλλο που στρώσαμε . Συνεχίζουμε , στρώνοντας χαλαρά κάθε φύλλο , σχηματίζοντας πτυχές , λαδώνοντας κάθε φορά με μπόλικο λαδάκι και σκορπίζοντας φέτα από πάνω. Αλατίζουμε (αν χρειάζεται)  και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία εναλλάξ μέχρι να τελειώσουμε με το τυρί και τα φύλλα . Χαράζουμε τότε την πίτα μέχρι κάτω και την περιλούζουμε με το γάλα. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και το απλώνουμε στην επιφάνεια . Πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και την αφήνουμε για 15 λεπτά να περιμένει . 

Στη συνέχεια την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 210ο , στην κάτω σχάρα για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει πολύ καλά . Αν χρειαστεί , τα τελευταία 5 λεπτά την κατεβάζουμε στον πάτο του φούρνου για να ψηθεί καλά και στο κάτω μέρος. Περιμένουμε να κρυώσει λιγάκι , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

-26

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ