Πώς να απασχολήσω τα παιδιά στις γιορτές; 3 ιδέες που θα τα ευχαριστήσουν!

girl food styling pexels

Οι διακοπές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, τα σχολεία θα κλείσουν για διακοπές και ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών θα αυξηθεί!

Τι μπορείτε να κάνετε για να αξιοποιήσετε σωστά τις ελεύθερες ώρες τους;

Δείτε παρακάτω έξυπνες τακτικές!

DIY δραστηριότητες που διεγείρουν φαντασία

Τα παιδιά αγαπούν να φτιάχνουν πράγματα με τα χεράκια τους!

Δώστε τους τη χαρά να ενισχύσουν τη φαντασία τους, χρησιμοποιήστε απλά υλικά που έχετε στο σπίτι και δημιουργήστε DIY στολίδια ή άλλες χρήσιμες κατασκευές για το σχολείο τους. Μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο θα σας βοηθήσει πολύ να βρείτε ιδέες με βαθμούς δυσκολίας που θα τα κρατήσουν απασχολημένα με τον καλύτερο τρόπο.

kots agath xmas22new

Βραδιές με φίλους

Οργανώστε βραδιές με φίλους! Κανονίστε με άλλους γονείς να συγκεντρωθείτε σε ένα σπίτι και φτιάξτε πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Μια ταινία είναι πάντα καλή ιδέα για να απασχολήσει τα παιδιά, ενώ παράλληλα εσείς με τους υπόλοιπους γονείς μπορείτε να απολαύσετε την ελεύθερη ώρα σας, συζητώντας και φυσικά τρώγοντας υπέροχα γιορτινά εδέσματα.

Γλυκές δραστηριότητες

Βάλτε τα παιδιά στην κουζίνα και δημιουργήστε μαζί τα γλυκά των ημερών.

Ο ελεύθερος χρόνος των διακοπών είναι μια πολλή καλή ευκαιρία για να μάθουν νέα πράγματα και η μαγειρική είναι ένα από αυτά!
Αφήστε τα να παίξουν με τα υλικά και να δημιουργήσουν τις δικές τους νοστιμιές.

ktiniatreio sotir xmas22

Απολαύστε την παρέα τους & αφήστε τα να σας «χορτάσουν»

Πέρα από τις δραστηριότητες, είναι σημαντικό να δώσετε την ευκαιρία στα παιδιά να απολαύσουν τους γονείς τους και γενικά την οικογενειακή θαλπωρή. Αφιερώστε ουσιαστικό χρόνο σε εκείνα, μιλήστε, γελάστε, παίξτε, συζητήστε για την καθημερινότητά τους, φτιάξτε αυτοσχέδια παιχνίδια λόγου και γνωρίστε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Θα το απολαύσετε σίγουρα!

Βόλτες με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και όχι μόνο

Πέρα από τις δραστηριότητες εντός σπιτιού, λόγω των ημερών μπορείτε να βρείτε στην πόλη σας ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που διοργανώνονται με πρωτοβουλία των Δήμων. Αναζητήστε το πρόγραμμα της περιοχής σας και διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει!

Αξιοποιήστε τις ελεύθερες ημέρες των γιορτών με τον καλύτερο τρόπο και νιώστε και εσείς πάλι παιδιά!

Φωτογραφία από cottonbro studio

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ