Gua sha: Θεαματικά αποτελέσματα «botox» με απλές κινήσεις massage

guasha intro

Η φιλοσοφία της Κορεάτικης ρουτίνας περιποίησης προσώπου και σώματος κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια και όχι αδίκως, αφού τα αποτελέσματά της είναι θεαματικά. Το k-beauty εστιάζει στο υγιές, καλά ενυδατωμένο δέρμα και ο συνδυασμός με τα κατάλληλα beauty tools θα σου χαρίσουν το πολυπόθητο, αψεγάδιαστο αποτέλεσμα σε πρόσωπο και σώμα.

Γράφει η Θεώνη Ρωμαίου

Το massage με πέτρες είναι μια αρχαία θεραπευτική τεχνική με ολιστική προσέγγιση και πολλαπλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία του οργανισμού μας. Συγκεκριμένα, το massage προσώπου με πέτρες Gua sha (γκουα σα), εκτός από χαλάρωση, μπορεί να προσφέρει μια λαμπερή και σφριγηλή όψη στο δέρμα σου και δεν είναι τυχαίο ότι έχει χαρακτηριστεί ως «botox της Ανατολής».

Η Δήμητρα Πατσούρη, ιδιοκτήτρια το κέντρου massage «Marma Touch» μας λύνει όλες τις απορίες για το μαγικό αυτό εργαλείο ομορφιάς…

Τι είναι το Gua Sha;

Το Gua Sha είναι το beauty tool με το οποίο εφαρμόζουμε μια τεχνική massage στο πρόσωπο και σε όλο το σώμα, με ομολογουμένως θεαματικές αντιγηραντικές ιδιότητες.

Συνήθως κατασκευάζεται από φυσικό πέτρωμα νεφρίτη ή χαλαζία, αν και στο πέρασμα των αιώνων έχουν χρησιμοποιηθεί και άλλα υλικά για την κατασκευή του. 

guasha 1Image by Freepik

Πώς λειτουργεί το Gua Sha;

Gua σημαίνει «ξύνω», ενώ το «Sha» δηλώνει τη στάση του αίματος που σχετίζεται με πόνο, ασθένεια και φλεγμονή. 

Μέσω μιας ελαφριάς -απόλυτα ανώδυνης- απόξεσης του δέρματος  με το Gua Sha και καθώς κάνουμε massage με ανοδικές κινήσεις, πετυχαίνουμε λεμφική αποστράγγιση και το δέρμα μένει απόλυτα λείο, υγιές και ανανεωμένο.

Το massage με Gua Sha μπορεί να κάνει θαύματα αν εφαρμοστεί σωστά:

  • Ενισχύει την μικροκυκλοφορία του αίματος
  • Ενδυναμώνει τους μύες
  • Επαναφέρει την ελαστικότητα και αποκαθιστά την σφριγηλότητα
  • Λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες
  • Ανορθώνει το περίγραμμα του προσώπου
  • Συμβάλει στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος
  • Βοηθά τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε στη ρουτίνα μας να απορροφηθούν καλύτερα.
  • Αποσυμφορεί τη λέμφο και έχει καταπληκτικά αποτελέσματα ενάντια στην κυτταρίτιδα

Το αποτέλεσμα; Η όψη του δέρματός μας βελτιώνεται τόσο αισθητά, που όλοι θα αναρωτιούνται τι έχουμε κάνει και δείχνουμε τόσο ανανεωμένες ή ανανεωμένοι. Γιατί ναι, πλέον επιλέγουν και οι άντρες το Gua Sha…

Επίσης, δεν θα πρέπει να παραλείψω να αναφέρω ότι χρησιμοποιείται στην Κινεζική ιατρική για την αντιμετώπιση φλεγμονών και χρόνιων πόνων. Προβλήματα όπως οι πονοκέφαλοι – ημικρανίες, οι πόνοι στον αυχένα ή το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο μπορούν ακόμη και να εξαλειφθούν. 

guasha 2Image by senivpetro on Freepik

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μόνες μας στο σπίτι;

Φυσικά και μπορούμε. Άλλωστε πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές beauty tool, χωρίς καθόλου παρενέργειες. Η πίεση που ασκούμε κατά το massage είναι ελεγχόμενη και η όποια ελαφριά κοκκινίλα δημιουργηθεί λόγω της τριβής φεύγει μετά από λίγο.

Βέβαια, αν είμαστε αρχάριοι στη χρήση του Gua Sha καλό είναι να μας δείξει ένας ειδικός πώς να το χρησιμοποιούμε σωστά έτσι ώστε να πετύχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, το κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό, όπως και οι ανάγκες του. Ένας ειδικός θα εστιάσει στα σημεία  που έχει ανάγκη το δικό σου πρόσωπο, θα κάνει τις κατάλληλες κινήσεις massage και θα σου χαρίσει θεαματικά αποτελέσματα…

Υπάρχουν περιπτώσεις που απαγορεύεται να το χρησιμοποιήσουμε;

Ναι υπάρχουν. Αν έχουμε κάνει κάποια χειρουργική επέμβαση στην περιοχή που θέλουμε να το εφαρμόσουμε καλό είναι να μην το κάνουμε αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 6-8 εβδομάδες και πάντα με τις οδηγίες του θεράποντος γιατρού που μας παρακολουθεί.

Επίσης, αντενδείκνυται για όσους λαμβάνουν αντιπηκτικά αίματος.

Ποια είναι η διαδικασία;

Πριν κάνουμε οτιδήποτε πλένουμε το Gua Sha με νερό και σαπούνι, τρίβοντας όλες τις επιφάνειές του. Το ξεπλένουμε πολύ καλά και αν θέλουμε το τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγη ώρα πριν ξεκινήσουμε.

Πρέπει το δέρμα να είναι απόλυτα καθαρό, χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Αρχικά κάνουμε μασάζ με λάδι που ταιριάζει στο πρόσωπό μας και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το gua sha.

Δοκιμάζουμε την πίεση που ασκούμε. Αν είναι πολύ ήπια, πιέζουμε λίγο παραπάνω για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Η κάθε καμπύλη του Gua Sha είναι κατάλληλη για άλλο σημείο. Αναφορικά με το πρόσωπο, με την λεία πλευρά κάνουμε τα μάγουλα, το λαιμό και το μέτωπο. Η καμπύλη προς τα μέσα είναι κατάλληλη για τα ζυγωματικά, ενώ η καμπύλη προς τα έξω για το σημείο κάτω από τα μάτια.

Γι’ αυτό είπα και νωρίτερα πως αν είμαστε αρχάριοι καλό είναι να μας δείξει ένας ειδικός πώς να το χρησιμοποιούμε. Όχι γιατί πρόκειται να πάθουμε κάτι αν το εφαρμόσουμε λάθος, αλλά γιατί δεν θα δούμε αποτελέσματα και θα απογοητευτούμε.

Καθαρίζουμε καλά το πρόσωπό μας από το λάδι και εφαρμόζουμε στο δέρμα το serum που χρησιμοποιούμε στη ρουτίνα μας ή μια super  ενυδατική κρέμα ή μάσκα και κάνουμε απαλό massage, πάντα με ανοδικές κινήσεις.

Προτείνεται η τεχνική να εφαρμοστεί για 6 φορές μια φορά την εβδομάδα και μετά κάθε 2 εβδομάδες.

guasha 3Image by Freepik

Τι κάνουμε αφού τελειώσουμε το massage;

Αφήνουμε το δέρμα μας να ηρεμήσει -η όποια κοκκινίλα θα εξαφανιστεί τις επόμενες ώρες- και καθαρίζουμε σχολαστικά το Gua Sha. Όπως καθαρίζουμε όλα τα beauty tools αμέσως μετά τη χρήση τους, έτσι φροντίζουμε και το Gua Sha μας.

Δεν έχει σημασία που θα το σαπουνίσουμε ξανά πριν την επόμενη χρήση. Αν δεν καθαριστεί σωστά μπορεί να γίνει εστία μικροβίων και αυτό δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση για την επιδερμίδα μας.

Το Gua Sha δεν έγινε τυχαία η νέα εμμονή στον κόσμο της ομορφιάς.  Ένταξέ το στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σου και απόλαυσε την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης με θεαματικά αποτελέσματα «botox». Χάρισε στο δέρμα σου την ποιότητα και την ανανέωση που του αξίζει…

Marma Touch

Μιαούλη 1, Πύργος (1ος όροφος)

2621306187 – 6978440935

Facebook: Marma Touch

Instagram: marma_touch

Κεντρική φωτογραφία: senivpetro on Freepik

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor