Θεραπεία Κερατίνης: Ξέχνα το φριζάρισμα και απόλαυσε την καλύτερη εκδοχή των μαλλιών σου

keratin intro

Τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα από τεχνικές-χημικές εργασίες και φριζάρουν με το παραμικρό; Προσπαθείς να τα βοηθήσεις με διάφορα προϊόντα, αλλά το αποτέλεσμα είναι να δείχνουν πάντα θαμπά και άτονα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η θεραπεία κερατίνης  είναι το gold ticket που θα σου χαρίσει υγιή, λαμπερά μαλλιά χωρίς ίχνος φριζαρίσματος. Λειτουργεί επανορθωτικά στην υπάρχουσα φθορά και αποτρέπει τη δημιουργία νέας, αφού θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος την τρίχα. Κάνει το hairstyling να μοιάζει παιχνιδάκι, μειώνοντας τον απαιτούμενο χρόνο στο ελάχιστο, ενώ δεν χρειάζεται να ταλαιπωρήσεις τα μαλλιά σου με extra θερμότητα.

Γράφει η Θεώνη Ρωμαίου

Η hair expert Αρετή Βεργέτη μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την πολυσυζητημένη θεραπεία κερατίνης…

 Τι είναι η κερατίνη;

Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει στα μαλλιά, στα νύχια και στο δέρμα μας. Ειδικά στα μαλλιά μας περιέχεται σε ποσοστό 90% και είναι αυτή που καθορίζει την ελαστικότητά τους, τη λάμψη, την αντοχή και την υφή τους.

Καθώς η τρίχα φθείρεται από το καθημερινό styling, τη θερμότητα και διάφορους άλλους παράγοντες, χάνεται και ένα μεγάλο μέρος της φυσικής κερατίνης των μαλλιών μας, με αποτέλεσμα να δείχνουν θαμπά, αφυδατωμένα, να σπάνε  εύκολα και να φριζάρουν. 

keratin 1Image by Anastasia Kazakova on Freepik

Θεραπεία κερατίνης και ισιωτική είναι το ίδιο;

Όχι δεν είναι. Η κερατίνη είναι ο τρόπος για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και ταυτόχρονα είναι θεραπεία επανόρθωσης, που ενεργοποιείται με την θερμότητα.

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κερατίνη, εισχωρεί στη δομή της τρίχας και της προσφέρει βαθιά θρέψη και ενυδάτωση. Μπορεί, πραγματικά, να κάνει θαύματα σε ταλαιπωρημένα μαλλιά από τεχνικές-χημικές εργασίες…

Υπάρχουν αρκετές τεχνικές  στην αγορά που εσφαλμένα ονομάζονται «κερατίνες». Μπορεί να περιέχουν ένα μικρό ποσοστό κερατίνης αλλά επί της ουσίας είναι ισιωτικές.

Τι διαφορά θα δω στα μαλλιά μου μετά τη θεραπεία κερατίνης;

Μετά τη θεραπεία τα μαλλιά θα φαίνονται και θα είναι πιο υγιή. Θα είναι απόλυτα ενυδατωμένα και απαλά και χωρίς ίχνος φριζαρίσματος.

Η κερατίνη «τυλίγεται» γύρω από την τρίχα σαν προστατευτικό φιλμ, επανορθώνει και αναδομεί την τρίχα και κάνει τα μαλλιά λεία, λαμπερά και μεταξένια. 

Ένα άλλο πολύ σημαντικό κεφάλαιο είναι το styling. Ο χρόνος μειώνεται στο ελάχιστο και δεν χρειάζεται να ταλαιπωρήσουμε τα μαλλιά μας με extra θερμότητα, αφού αρκεί ένα απλό στέγνωμα για να έχουμε τέλειο, φυσικό  αποτέλεσμα. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσουμε βούρτσα… 

keratin 2Image by Freepik

Ποια είναι η διαδικασία;

Λούζουμε τα μαλλιά με ειδικό σαμπουάν που καθαρίζει σε βάθος και ανοίγει τα «λέπια» της τρίχας έτσι ώστε να εισχωρήσει το προϊόν.

Στεγνώνουμε καλά με το μπιστολάκι και εφαρμόζουμε την κερατίνη σε όλο το μήκος των μαλλιών, από τη ρίζα ως τις άκρες.

Χωρίζουμε τα μαλλιά σε μικρές τούφες και τα περνάμε με μια ειδική πρέσα, έτσι ώστε η υψηλή θερμοκρασία να ενεργοποιήσει και να «κλειδώσει» την κερατίνη στην τρίχα.  

Λούζουμε ξανά τα μαλλιά με ειδικό σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα (sulfate free) και κάνουμε ότι styling που θέλουμε, ακόμη και μπούκλες.

Ποια είναι η ρουτίνα περιποίησης που πρέπει να ακολουθούμε μετά τη θεραπεία και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα διαρκούν 5-6 μήνες περίπου, ανάλογα με τον τύπο της τρίχας, με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα προϊόντα στα μαλλιά μας για να παρατείνουμε τις ευεργετικές ιδιότητες της θεραπείας.

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε σαμπουάν, μαλακτικό και μάσκα με την ένδειξη sulfate free, γιατί εκείνα που περιέχουν θειικά άλατα καταστρέφουν την κερατίνη και σταδιακά αφυδατώνουν την τρίχα συνδυαστικά με άλλους παράγοντες.

Φυσικά, θα πρέπει να εντάξουμε στη ρουτίνα περιποίησής μας και τα λάδια μαλλιών.

Ο hair expert που φροντίζει τα μαλλιά μας θα μας προτείνει το κατάλληλο λαδάκι, σύμφωνα με τις ανάγκες των δικών μας μαλλιών, που θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τις άκρες ενυδατωμένες και να αποφύγουμε τη δημιουργία ψαλίδας. 

keratin 3Image by cookie_studio on Freepik

Η θεραπεία κερατίνης ενδείκνυται για όλους τους τύπους μαλλιών;

Πολύ σωστά, ενδείκνυται για όλους τους τύπους μαλλιών γιατί όπως προείπαμε πρόκειται για θεραπεία.

Μπορεί, λοιπόν, μια κοπέλα να έχει πολύ σγουρά μαλλιά, που είναι όμως αρκετά αφυδατωμένα και φριζάρουν. Η θεραπεία κερατίνης θα δώσει σχήμα και ελαστικότητα στις μπούκλες τις και θα κάνει τα μαλλιά της να μοιάζουν υγιή και λαμπερά.

Κάποια άλλη κοπέλα μπορεί να έχει ίσια μαλλιά, που όμως φριζάρουν πάρα πολύ, σπάνε εύκολα και μοιάζουν θαμπά και άτονα. Σ’ αυτή την περίπτωση η θεραπεία κερατίνης θα θρέψει σε βάθος την τρίχα, θα την ενισχύσει ενάντια στο σπάσιμο και θα κάνει τα μαλλιά μεταξένια χωρίς ίχνος φριζαρίσματος.

Γενικά ότι τύπο μαλλιών και αν έχει μια γυναίκα, η θεραπεία κερατίνης θα της χαρίσει την καλύτερη, φυσική εκδοχή των μαλλιών της!!

Το αλάτι της θάλασσας καταστρέφει την κερατίνη;

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται προσοχή και με το αλάτι της θάλασσας και με το χλώριο της πισίνας γιατί αλλοιώνουν την κερατίνη. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα στερηθούμε τα μπάνια στις καλοκαιρινές διακοπές μας.

Απλά θα φροντίσουμε να ξεπλένουμε τα μαλλιά μας αμέσως μετά, πράγμα που ισχύει ακόμη και αν δεν έχουμε κάνει θεραπεία κερατίνης, γιατί διαφορετικά τα μαλλιά μας αφυδατώνονται, όπως ακριβώς και η επιδερμίδα μας.

Ακόμη και ένα μπουκάλι καθαρό νερό που μπορεί να έχουμε μαζί μας, είναι αρκετό για να τα ξεπλύνουμε. Εννοείται πως μετά θα πρέπει να ακολουθεί η ρουτίνα περιποίησης με τα κατάλληλα προϊόντα που αναφέραμε παραπάνω. 

keratin 4Image by cookie_studio on Freepik

Η θεραπεία κερατίνης μακραίνει τα μαλλιά ή είναι μύθος;

Είναι μύθος. Η κερατίνη δεν μακραίνει τα μαλλιά με κάποιο μαγικό τρόπο. Αυτό που κάνει είναι να τα διατηρεί υγιή και να ενισχύει τις άκρες. Εμποδίζει το σπάσιμο και τη δημιουργία ψαλίδας, με αποτέλεσμα να κερδίζουμε το μήκος μας και να τα μακραίνουμε πιο εύκολα.

Βέβαια δεν παραλείπουμε και το κούρεμα κάθε 2-3 μήνες έτσι ώστε να αναδιαμορφώνουμε το σχήμα τους  και να έχουν πάντα τα μαλλιά μας την εντυπωσιακή και υγιή όψη που τους αξίζει… που ΜΑΣ αξίζει!!

Ποιο είναι το κόστος;

Το κόστος για τη θεραπεία κερατίνης εξαρτάται από το μήκος και τον όγκο των μαλλιών. Συνυπολογίζοντας ότι είναι κάτι που γίνεται μόνο 2 φορές τον χρόνο και κυρίως τα οφέλη που θα δούμε στα μαλλιά μας, θεωρώ ότι το κόστος είναι προσιτό.

Μπορεί κάποιος να κάνει θεραπεία κερατίνης στο σπίτι;

Θεραπεία κερατίνης χωρίς το know how ενός hair expert δεν γίνεται. Αν θέλουμε να απολαύσουμε την καλύτερη εκδοχή των μαλλιών μας πρέπει να εμπιστευτούμε μόνο επαγγελματίες κομμωτές που ξέρουν ακριβώς πώς να εφαρμόσουν τη θεραπεία για να μην έχουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

hairthecity 1130x300

Κεντρική φωτογραφία: Freepik

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor