Ψάχνεις τον ιδανικό σκελετό γυαλιών για το πρόσωπό σου; Check this out…

gyalia skeletos intro

Τα γυαλιά ηλίου, αλλά και τα οράσεως για όσους από εμάς αντιμετωπίζουμε κάποια πάθηση, είναι πλέον απαραίτητο καθημερινό αξεσουάρ. Φυσικά και ο πρωταρχικός τους ρόλος είναι να προστατεύσουν τα μάτια μας από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, όμως με τη σωστή επιλογή σκελετού μπορείς να δώσεις μερικούς extra πόντους στην εμφάνισή σου.

Από πλευράς styling, ένας σκελετός στο κατάλληλο μέγεθος και στην κατάλληλη χρωματική απόχρωση, σύμφωνα με την επιδερμίδα και το χρώμα μαλλιών σου, μπορεί πραγματικά να απογειώσει το στυλ σου. Ένα στιλάτο γυαλί που ταιριάζει αρμονικά στις αναλογίες του προσώπου σου, θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά σου και θα τα κάνει να φαίνονται πιο συμμετρικά.

Γράφει η Θεώνη Ρωμαίου

Αν λοιπόν αναζητάς ήδη τα επόμενα γυαλιά που θα προσθέσεις στη συλλογή σου, αυτά θα πρέπει να είναι τα βασικά σου κριτήρια για να το επιλέξεις. Νιώσε άνετα να δοκιμάσεις αρκετούς σκελετούς μπροστά στον καθρέφτη και ζήτα τη συμβουλή του οπτικού σου για καταλήξεις στην κατάλληλη επιλογή σχήματος, πάχους και χρώματος του νέου σου σκελετού.

Ο οπτικός – οπτομέτρης Γιώργος Τερζής, μοιράζεται μαζί μας χρήσιμες συμβουλές για τους 5 βασικούς τύπους προσώπων, που θα μας βοηθήσουν να διαλέξουμε σωστά…

Στρογγυλό πρόσωπο

Στο στρογγυλό πρόσωπο το μήκος και το πλάτος είναι σχεδόν ίδια, χωρίς να έχουμε  έντονο πιγούνι. Ο στόχος σ’ αυτή την περίπτωση είναι να το κάνουμε να δείχνει λίγο πιο μακρύ, κάτι που μπορούμε να πετύχουμε με σκουρόχρωμους σκελετούς που νοητά «στενεύουν» το πρόσωπο και το κάνουν να δείχνει πιο οβάλ. Ανάλογα λειτουργούν και οι σκελετοί με παραλληλόγραμμο σχήμα. Ιδανικά επίλεξε cat-eyes και butterflies σχέδια και απόφυγε τα στρογγυλά και τα aviators που θα σου προσθέσουν extra καμπύλες. 

gyalia skeletos 1Image by haritanita on Freepik

Οβάλ πρόσωπο

Το οβάλ πρόσωπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει τις ιδανικές αναλογίες. Το χαρακτηριστικό του είναι τα ψηλά ζυγωματικά και ότι το μάκρος του είναι λίγο μεγαλύτερο από το πλάτος του. Επίσης, σ’ αυτό τον τύπο προσώπου το μέτωπο είναι ελαφρώς πιο πλατύ από το σαγόνι.

Σ’ αυτή την περίπτωση, προτείνω ο σκελετός να μην ξεφεύγει από τα όρια του προσώπου στο πλάτος για να μην χαλάσουμε τη συμμετρία και στο επάνω μέρος του φακού να φροντίσουμε να είναι στην ίδια ευθεία με τα φρύδια μας. Σχέδια όπως τα cat-eyes, τα aviators και τα butterflies αναδεικνύουν τέλεια αυτό το σχήμα προσώπου, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για στενούς, οβάλ ή ορθογώνιους σκελετούς.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ανάποδο τρίγωνο, αφού ξεκινάει φαρδύ επάνω και προς τα κάτω στενεύει. Το μάκρος του είναι μεγαλύτερο από το πλάτος, το μέτωπο είναι το πιο πλατύ σημείο, ενώ το πιγούνι είναι λίγο πιο μυτερό και τα ζυγωματικά είναι αρκετά έντονα.

Σε αυτόν τον τύπο προσώπου δεν θέλουμε να δώσουμε extra όγκο στο πάνω μέρος, γι’ αυτό τα σχέδια τύπου cat-eyes, aviators και wayfarers είναι ιδανικά. Αντίθετα, μικροί στρογγυλοί ή ορθογώνιοι σκελετοί δεν ενδείκνυνται.

Τριγωνικό πρόσωπο

Σε ένα τριγωνικό πρόσωπο το μάκρος είναι μεγαλύτερο από το πλάτος του και, όπως προδίδει και το όνομά του, μοιάζει με τρίγωνο αφού ξεκινάει στενό στο μέτωπο και καταλήγει σε ένα πιο πλατύ τετράγωνο σαγόνι. Εδώ χρειαζόμαστε τον όγκο στο επάνω μέρος του προσώπου, οπότε επιλέγουμε αρκετά μεγάλους σκελετούς.

Επίλεξε σχέδια με τετράγωνους φακούς, aviators και transparent cat-eyes, ενώ καλό θα ήταν να αποφύγεις ορθογώνια πλαίσια ή στρογγυλούς φακούς. 

Τετράγωνο πρόσωπο

Σ’ ένα τετράγωνο σχήμα προσώπου έχουμε έντονα χαρακτηριστικά με γωνίες, πλατύ μέτωπο και τετράγωνο πιγούνι. Οι oversized στρογγυλεμένοι σκελετοί είναι ιδανικοί σ’ αυτή την περίπτωση, όπως και τα οβάλ και cat-eye σχήματα. Επίλεξε «ζεστά» χρώματα όπως το καφέ και το μπεζ για να «μαλακώσεις» το αποτέλεσμα. 

gyalia skeletos 2Image by drobotdean on Freepik

Ποιο είναι το ιδανικό χρώμα σκελετού ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδα και των μαλλιών σου;

Εκτός από τα χαρακτηριστικά και τη συμμετρία του προσώπου σου, υπάρχουν δύο εξίσου σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν σου για να επιλέξεις τον ιδανικό σκελετό γυαλιών: το χρώμα της επιδερμίδας σου και το χρώμα των μαλλιών σου. Ο «κανόνας» είναι να συνδυάσεις αποχρώσεις που είτε λειτουργούν συμπληρωματικά με τα χρώματά σου, είτε δημιουργούν αντίθεση.

Σε ότι αφορά την επιδερμίδα σου, οι χρυσές αποχρώσεις και τα πιο έντονα χρώματα ταιριάζουν άψογα σε ανοιχτόχρωμα δέρματα. Αν το χρώμα σου είναι σταρένιο είσαι τυχερή –ος γιατί σου ταιριάζουν σχεδόν τα πάντα. Το σκουρόχρωμο δέρμα «δένει» καλύτερα με γήινες και φυσικές αποχρώσεις, ενώ μην αποκλείσεις και ένα vibrant σχέδιο.

Τα μαλλιά μας περιβάλλουν το πρόσωπό μας οπότε είναι απόλυτα λογικό να λάβουμε υπ’ όψιν μας το χρώμα τους κατά την επιλογή σκελετού γυαλιών. Αν λοιπόν είσαι ξανθιά –ος, οι σκουρόχρωμες αποχρώσεις σκελετών σου ταιριάζουν απόλυτα.  Αν τα μαλλιά σου είναι καστανά-ψυχρά, προτίμησε ανοιχτές αποχρώσεις όπως το λευκό και το ασημί, ενώ αν τα μαλλιά σου είναι καστανά-θερμά, το μαύρο και το μπλε είναι τα χρώματά σου. Τέλος, αν είσαι μελαχρινή –ος, επίλεξε λευκά, μαύρα ή ακόμη και πιο extreme χρώματα όπως πορτοκαλί, μωβ και πράσινο. 

Terzis spring summer 1130X300

Κεντρική φωτογραφία: halayalex on Freepik

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor