Νυφικό κόσμημα: Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο & να απογειώσεις το bridal look σου

kosmima nyfiko intro

Ετοιμάζεσαι να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας και να ανταλλάξεις όρκους αιώνιας αγάπης με τον έρωτα της ζωής σου; Θέλεις ο γάμος σου να είναι παραμυθένιος, όπως ακριβώς  τον ονειρεύεσαι από μικρό κοριτσάκι; Έχεις σίγουρα αρκετά να προγραμματίσεις, οπότε επιστράτευσε όλη σου την οργανωτικότητα και δώσε έμφαση στις λεπτομέρειες μιας και είναι αυτές που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Αν έχεις ήδη καταλήξει στο νυφικό και στο χτένισμα των ονείρων σου, ήρθε η ώρα για την last but not least «πινελιά» που θα ολοκληρώσει το bridal outfit σου… τα νυφικά σου κοσμήματα!! 

Γράφει η Θεώνη Ρωμαίου

Η Ιωάννα Αλεξανδροπούλου, ιδιοκτήτρια του φυσικού καταστήματος «Δια Χειρός» και του e-shop ninagold.gr , μοιράζεται μαζί σου πολύτιμες πληροφορίες για να σε βοηθήσει να κάνεις την ιδανική επιλογή για σένα…

«Ένα ιδιαίτερο νυφικό σαφώς θα τραβήξει τα βλέμματα, αλλά το κόσμημα είναι αυτό που, αν είναι  εντυπωσιακό, θα ολοκληρώσει μοναδικά την γαμήλια εμφάνιση.

Κάθε φορά που απευθύνεται σ’ εμένα μια υποψήφια νύφη για να δημιουργήσουμε μαζί το bridal look των ονείρων της, είναι και μια καινούρια πρόκληση. Θα ζήσω κι εγώ μαζί της τη χαρά, την προσμονή, αλλά και το άγχος της να είναι όλα τέλεια.

Θα αφιερώσω χρόνο σ’ εκείνη. Θα συζητήσουμε για να καταλάβω τον χαρακτήρα και την αισθητική της, θα ακούσω τις ανάγκες της, θα δούμε μαζί και θα δοκιμάσουμε πολλά μοναδικά κοσμήματα, έως ότου καταλήξουμε σ’ εκείνα που θα την κάνουν να μοιάζει εκθαμβωτική τη μεγάλη μέρα!!

Αν καταγράφαμε σε μια λίστα τα κοσμήματα που μπορούν να φορεθούν την ημέρα του γάμου, σίγουρα το μονόπετρο της πολυπόθητης πρότασης και οι βέρες θα ήταν στην κορυφή. Και αφού το «Yes I do» έχει ήδη ειπωθεί, το μονόπετρο κατά πάσα πιθανότητα φιγουράρει ήδη στο δάχτυλο της ιδιοκτήτριάς του. Άρα μονόπετρο… τσεκ!! 

kosmima nyfiko 1Image by prostooleh on Freepik

Οι βέρες είναι το κόσμημα που θα συνοδεύει το ζευγάρι για την υπόλοιπη ζωή του. Αξίζει, λοιπόν, να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να διαλέξουν κάτι που θα ικανοποιεί και τους δύο και θα ταιριάζει με το γούστο και την αισθητική τους. Είναι σημαντικό να καταλήξουν σε ένα διαχρονικό και άνετο σχέδιο, ενώ όποιο χρώμα του χρυσού κι αν επιλέξουν δεν είναι δεσμευτικό στο να συνδυαστεί με άλλα κοσμήματα.

Στην αμέσως επόμενη θέση με τα γαμήλια κοσμήματα δικαίως βρίσκονται τα σκουλαρίκια. Θεωρώ ότι είναι το must have νυφικό κόσμημα, που μπορεί να χαρίσει σε κάθε κοπέλα κομψότητα και να τονίσει τη θηλυκότητά της, ανεξάρτητα από το αν θα είναι μακρύ ή καρφωτό.

Στη συνέχεια της λίστας ακολουθούν τα κολιέ, τα βραχιόλια και τα κοσμήματα μαλλιών, αλλά ας δούμε αναλυτικά τι θα ταίριαζε σε κάθε περίπτωση ανάλογα με το σχέδιο και το χρώμα του νυφικού και φυσικά ανάλογα με το χτένισμα που έχει επιλέξει η πρωταγωνίστριά μας…

Με βάση το σχέδιο του νυφικού

Το σχέδιο του νυφικού και συγκεκριμένα η λαιμόκοψη, είναι το Α και το Ω στην επιλογή των κοσμημάτων που θα το συνδυάσουμε.

  • Αν το νυφικό σου είναι strapless ή αφήνει τους ώμους ακάλυπτους σου (carmen) μη φοβηθείς να επιλέξεις ένα εντυπωσιακό κολιέ με όγκο ή έντονα σκουλαρίκια, σε συνδυασμό με το αντίστοιχο βραχιόλι.
  • Σε ένα σχέδιο με ανοιχτό μπούστο σε σχήμα «V» ταιριάζει απόλυτα ένα μακρύ κολιέ σε σχήμα «Y» ή μακριά σκουλαρίκια
  • Σε στρογγυλή λαιμόκοψη ιδανικά θα συνδυάσουμε ένα κοντό, διακριτικό κολιέ ή /και καρφωτά σκουλαρίκια
  • Αν το νυφικό σου δένει στο λαιμό προτίμησε ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια και ένα ανάλογο βραχιόλι
  • Με ένα νυφικό εντελώς κλειστό στο επάνω μέρος ταιριάζει ιδανικά με καρφωτά σκουλαρίκια μεσαίου μεγέθους.
  • Τέλος, αν η νύφη επιλέξει να φορέσει γάντια, ένα υπέροχο βραχιόλι με μαργαριτάρια, μια ριβιέρα ή μια χειροπέδα θα απογειώσουν το στυλ της

kosmima nyfiko 2Image by freepic.diller on Freepik

Με βάση το χρώμα του νυφικού

Παρόλο που δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες για τους χρωματικούς συνδυασμούς κοσμήματος - νυφικού, ωστόσο υπάρχει ένας «άτυπος οδηγός» που μπορεί να διευκολύνει την επιλογή μας, χωρίς όμως να λειτουργεί δεσμευτικά.

Τα ασημένια ή λευκόχρυσα κοσμήματα συνδυάζονται καταπληκτικά με ψυχρές αποχρώσεις όπως το λευκό και το χρώμα του πάγου, ενώ τα κοσμήματα στο χρώμα του χρυσού «δένουν» αρμονικά με πιο θερμές αποχρώσεις όπως το εκρού, το ιβουάρ ή το σαμπανιζέ.

Φυσικά, είναι στην ευχέρεια της κάθε νύφης να κάνει ακόμη και συνδυαστικές επιλογές. Για παράδειγμα, άνετα θα μπορούσαν να φορεθούν μαζί ένα λευκόχρυσο μονόπετρο με μια βέρα στο χρώμα του χρυσού και μάλιστα με εκπληκτικό αποτέλεσμα…

Συγκλονιστικό και πολύ chic αποτέλεσμα μπορούμε να δημιουργήσουμε επιλέγοντας σετ κοσμημάτων από πολύτιμους λίθους, όπως ρουμπίνι, σμαράγδι ή ζαφείρι!!

Με βάση το χτένισμα

Το νυφικό χτένισμα παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των κοσμημάτων που θα διαλέξουμε για να ολοκληρώσουμε το bridal outfit. Αν λοιπόν η νύφη επιλέξει ένα χτένισμα που αφήνει τον λαιμό της ακάλυπτο, ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια με πέτρες ή πέρλες θα απογειώσουν την εμφάνισή της. Ενώ αν αφήσει τα μαλλιά της κάτω, μια «πριγκηπική» τιάρα ή ένα βραχιόλι στο μπράτσο μπορούν να κλέψουν τις εντυπώσεις… 

kosmima nyfiko 3Image by Racool_studio on Freepik

Ότι στυλ νυφικού και χτενίσματος κι αν επιλέξεις για τη μεγάλη μέρα, ένα είναι σίγουρο… με μια αναζήτηση στο ninagold.gr θα βρεις τα νυφικά κοσμήματα των ονείρων σου. Η ώρα η καλή!! 

dia xeiros nyfiko kosmima
dia xeiros nyfiko kosmima
dia xeiros nyfiko kosmima
dia xeiros nyfiko kosmima
dia xeiros nyfiko kosmima
dia xeiros nyfiko kosmima
dia xeiros nyfiko kosmima
dia xeiros nyfiko kosmima
dia xeiros nyfiko kosmima
dia xeiros nyfiko kosmima
dia xeiros nyfiko kosmima
dia xeiros nyfiko kosmima

Δια Χειρός

28ης Οκτωβρίου 18, Πύργος

2621036988

e-shop: ninagold.gr

Instagram: ninagold_

Facebook: Δια Χειρός (Nina Gold)

Κεντρική φωτογραφία: Holiak on Freepik

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor