K-beauty: Γιατί όλοι μιλούν για τα κορεάτικα προϊόντα περιποίησης;

k beauty intro

Πριν λίγες δεκαετίες ίσως να  φαινόταν αδιανόητο στο Δυτικό κόσμο η χρήση Ασιατικών καλλυντικών, καθώς υποσυνείδητα είχαμε συνδυάσει μια ολόκληρη ήπειρο με το χαμηλό κόστος παραγωγής, την ευτέλεια των προϊόντων και τη μικρή διάρκεια ζωής τους. Κι όμως, τα τελευταία χρόνια τα κορεάτικα καλλυντικά όπως και η κορεάτικη φιλοσοφία για ένα αψεγάδιαστο δέρμα έχει κερδίσει την παγκόσμια αγορά.

Γράφει η Βίκυ Γκουγκουστάμου

Από το 2010, τα κορεάτικα προϊόντα άρχισαν να κατακτούν την Ασία και την Ιαπωνία για να φτάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και στις υπόλοιπες ηπείρους. Ειδικά με τη χρήση των social media  βίντεο βλέπουμε διαρκώς πανέμορφες Κορεάτισσες να ακολουθούν την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος με εξειδικευμένα προϊόντα της χώρας τους.  Και όλα δείχνουν ότι η  K-beauty, όπως είναι πλέον ο όρος για την Κορεάτικη ομορφιά, ήρθε για να μείνει!

Η Φιλοσοφία της K-beauty

Οι Κορεάτισσες είναι γνωστές για το όμορφο, καθαρό δέρμα τους γιατί το αψεγάδιαστο, σφριγηλό δέρμα και η ομοιόμορφη επιδερμίδα είναι το ιδανικό της ομορφιάς στην Κορέα.

Δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε προϊόντα με φυσικά συστατικά και η κορεάτικη φιλοσοφία ομορφιάς εστιάζει στη βελτίωση του δέρματος από μέσα, δίνοντας μεγάλη έμφαση στη διατήρηση ενός υγιούς, καλά ενυδατωμένου δέρματος για αποτελέσματα που διαρκούν χρόνια.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας ήδη έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις η… επέλαση των Κορεάτικων προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης δέρματος. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω και ο Πύργος, που το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές, ενημερώνονται και δοκιμάζουν μια άλλη φιλοσοφία ομορφιάς.

Η  φαρμακοποιός Νικολέττα Λάττα, ασχολείται ενεργά με τη διάθεση Κορέατικων καλλυντικών στην πόλη του Πύργου και μας αποκαλύπτει πολλά από τα μυστικά ομορφιάς των προϊόντων.

«Τα κορεάτικα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης τους δέρματος έχουν αποκτήσει διεθνή φήμη για την πρωτοποριακή τους τεχνολογία, την καινοτομία και την υψηλή ποιότητα. Η κορεατική αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για όλους τους τύπους δέρματος και τις ανάγκες περιποίησης. Η δυναμική κορεατική κουλτούρα έχει κερδίσει φανατικούς οπαδούς παγκοσμίως , επηρεάζοντας την διεθνή βιομηχανία ομορφιάς».

k beauty 1Image by pikisuperstar on Freepik

Η μεγάλη διαφορά στην προσέγγιση της φροντίδας του δέρματος είναι μια πολυβηματική διαδικασία όπως μας εξηγεί η κ. Λάττα. Δηλαδή, οι Κορεάτικη διαδικασία δεν περιορίζεται σε ένα προϊόν αλλά σε διαδοχική χρήση προϊόντων για το τελικό αποτέλεσμα. « Η  κορεατική προσέγγιση στην φροντίδα του δέρματος είναι αρκετά διαφορετική σε σύγκριση με ότι έχουμε γνωρίσει ως τώρα. Πρόκειται για μία πολυβηματική διαδικασία φροντίδας του δέρματος , η οποία βασίζεται στην περιποίηση, την προστασία και την πρόληψη επιδιώκοντας την υγιή και φωτεινή επιδερμίδα. Τα κορεάτικα καλλυντικά επικεντρώνονται στην ενυδάτωση, την αντιγήρανση και την αντιμετώπιση των δερματικών προβλημάτων».

Μια ρουτίνα πολλών επιπέδων

Πως ανταποκρίνονται οι γυναίκες του Πύργου στα νέα αυτά προϊόντα και τι προτείνει η ίδια για μια σωστή διαδικασία περιποίησης προσώπου;

«Οι σύγχρονες γυναίκες έχουν δεσμευτεί να φροντίζουν το δέρμα τους καθημερινά και σε πολλά στάδια. Χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενημερωμένες για την καινοτομία, είναι θετικές στο να δώσουν ευκαιρία σε ένα κορεατικό προϊόν και εν τέλει πείθονται από το αποτέλεσμα, ώστε να δοκιμάσουν και το επόμενο» εξηγεί η φαρμακοποιός και καταλήγει: «Ως Νικολέττα θα ήθελα να παροτρύνω όλα τα άτομα, γυναίκες και άνδρες, να αγαπήσουν τον εαυτό τους και να του αφιερώσουν αυτά που του αξίζει, τη φροντίδα και την προστασία! Έχουμε χρέος απέναντι σε μας τους ίδιους να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας λίγα λεπτά για το δέρμα μας. Να χρησιμοποιούμε καθαριστικά προσώπου (διπλός καθαρισμός) , να εφαρμόζουμε essence που εισχωρούν βαθιά στο δέρμα και υπάρχει μεγάλη ποικιλία (οξέα για απολέπιση, βλεννίνη σαλιγκαριού ή τζίνσενγκ για ενυδάτωση, ρύζι για θρέψη κλπ), serums, κρέμες και φυσικά να μην παραλείπουμε ποτέ το αντηλιακό μας!!

Κεντρική φωτογραφία: Freepik

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ