DIY: Πώς να φτιάξτε μόνοι σας τις πιο όμορφες λαμπάδες

Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό από πολλές απόψεις και σίγουρα θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια ακόμα. «Μένουμε σπίτι» λοιπόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τηρήσουμε τα έθιμα μας.

Στην εκκλησία μπορεί να μην πάμε να ανάψουμε τις λαμπάδες μας, αλλά τα βαφτιστήρια μας περιμένουν με αγωνία την λαμπάδα από τον νονό ή τη νονά τους. Είναι ευκαιρία λοιπόν, τώρα που έχουμε περισσότερο χρόνο στην διάθεση μας, να ανακαλύψουμε την δημιουργικότητα μας και να φτιάξουμε μόνοι μας την λαμπάδα που θα στείλουμε φέτος!!

Οι τρόποι για να διακοσμήσεις μια πασχαλινή λαμπάδα είναι αμέτρητοι… Περιορισμό θέτει μόνο η φαντασία μας!! Ζωγραφική κορδέλες, δαντέλες, ξύλινα ή μεταλλικά στοιχεία, πήλινα διακοσμητικά, σχέδια σε χαρτοπετσέτες και ριζόχαρτα, μεταφορά εικόνας στο κερί, είναι μερικά μόνο από τα υλικά που συνθέτουν την λίστα μας.

Εμείς θα σας δείξουμε έναν αγαπημένο τρόπο που φτιάχνουμε τις λαμπάδες μας, η οποία συνοδεύεται από ξύλινο λαμπαδόκουτο στο ίδιο θέμα, με την τεχνική του Decoupage. Ακόμα και μετά την Ανάσταση, αυτό που μένει είναι το ξύλινο κουτί και ο καθένας το χρησιμοποιεί για να αποθηκεύσει μικροαντικείμενα ή για απλό διακοσμητικό.

Ξεκινάμε λοιπόν με το να προμηθευτούμε τα κεριά μας!! Σε ένα κηροπλαστείο ή κατάστημα με πασχαλινά είδη ή είδη craft, μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία από κεριά: λευκά, πολύχρωμα, τετράγωνα, οβάλ, αρωματικά, λεία, σαγρέ…

vrionis pasxa 1130X300

Lampada1

*Tip: Όταν θέλουμε να ενσωματώσουμε ένα μοτίβο επάνω στο κερί με την μέθοδο του decoupage, καλό είναι να διαλέγουμε λευκά κεριά για να μην «χαθεί» το σχέδιο.

Επίσης, στα ίδια καταστήματα μπορείτε να βρείτε το ξύλινο λαμπαδόκουτο σε διάφορες διαστάσεις καθώς και πολλά σχέδια σε χαρτοπετσέτες και ριζόχαρτα. Τα σχέδια είναι ατελείωτα. Από αγαπημένους σουπερ ήρωες, παιδικά καρτούν που ξετρελαίνουν τα παιδιά, μέχρι και θέματα πιο ρομαντικά ή απλά για μεγαλύτερα παιδιά.

*Tip: Προτιμήστε ριζόχαρτα πασχαλινά, είναι πιο εύκολα στην χρήση τους, εάν ειδικά είναι η πρώτη φορά που επιχειρείτε κάτι τέτοιο, καθώς δουλεύονται πιο εύκολα και έχουν ήδη προσαρμοσμένο το σχέδιο στο σχήμα του κεριού ή του λαμπαδόκουτου.

Lampada2

Υλικά που θα χρειαστείτε επιπλέον: κόλλα για decoupage, πινέλο, χρώματα για να βάψετε το κουτί και το κερί σας, και κορδέλες για να το διακοσμήσετε, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε και από το εργαστήριο μας το «Λειρί του Κόκορα» στην Κρέστενα (τηλεφωνικές παραγγελίες: 6948185433).

Lampada3

Εγώ διάλεξα το θέμα της ελιάς και ξεκινάμε...

gerakidis 1130x300 easter

Lampada4

Αφού έχουμε διαλέξει το σχέδιο που μας αρέσει, κόβουμε πολύ προσεκτικά το ριζόχαρτο, με το χέρι. Μπορείτε να το κόψετε και με ένα ψαλιδάκι, αλλά με το χέρι οι άκρες του ενσωματώνονται πιο φυσικά στο κερί.

Lampada5

Βάζετε με το πινέλο σας λίγη ποσότητα από την κόλλα decoupage επάνω στο κερί σας και κολλάτε από πάνω το σχέδιο. Επάνω από το σχέδιο ξαναπεράστε μια στρώση κόλλα και δώστε έμφαση τόσο στο να μην παγιδευτεί ο αέρας από κάτω, αλλά και στις άκρες να κολλήσουν καλά.

stavropoulou easter

Lampada6

Μέχρι να στεγνώσει η κόλλα στο κερί, μπορείτε να ξεκινήσετε το λαμπαδόκουτο. Ξεκινήστε με το να περάσετε μια στρώση λευκό χρώμα στην περιοχή που θα είναι το σχέδιο σας.

Lampada7

Το λευκό χρώμα στο υπόβαθρο, αναδεικνύει το σχέδιο και δεν θα «χαθεί» στο χρώμα του ξύλου. Αφού στεγνώσει, με τον ίδιο τρόπο που βάλαμε το σχέδιο επάνω στο κερί, θα βάλουμε το αντίστοιχο σχέδιο στο κουτί.

Lampada8

Μόλις στεγνώσουν και τα δύο, είναι η ώρα για την διακόσμηση. Επιλέξτε κορδέλες εάν θέλετε να βάλετε στις άκρες του σχεδίου. Με αυτό τον τρόπο θα «κρύψουμε» τα τελειώματα από το ριζόχαρτο.

Lampada9

Διαλέξτε ένα χρώμα που ταιριάζει με το σχέδιο στο λαμπαδόκουτο και βάψτε όπου δεν υπάρχει σχέδιο. Μπορείτε να κάνετε διχρωμίες, τριχρωμίες και σχέδια με στένσιλ. Η φαντασία θα σας καθοδηγήσει!

Lampada10

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ χρώματα κιμωλίας old times chalk paint αντί για ακρυλικά. Έχουν πιο παλ αποχρώσεις, στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα, καλύπτουν από το πρώτο χέρι και είναι εντελώς άοσμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις ξύλινες επιφάνειες αλλά και στο κερί.

Lampada11

Το σετ σας λαμπάδα - λαμπαδόκουτο είναι έτοιμο!! Καλή επιτυχία στις δικές σας δημιουργίες!!

Lampada12

Καλογεροπούλου Πηνελόπη
«Το Λειρί του Κόκορα»

 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ