Στο δρόμο για ένα πραγματικό Πάσχα...

Αυτή τη φορά το Πάσχα είναι κοντά στην πραγματική του έννοια, είτε πρόκειται για την εκδοχή των Χριστιανών είτε αυτή την προγενέστερη του Ιουδαϊσμού… Το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή, είτε η “έξοδος” απο τη δουλεία, ταυτίζονται ως έννοιες με αυτό που ζούμε. Οι άνθρωποι της σημερινής κοινωνίας στο μεγαλύτερο μέρος τους, ανήκουν σε αυτούς που δεν έζησαν κάποιο μεγάλο και δύσκολο γεγονός, έναν πόλεμο ή μια δικτατορία στην Ελλάδα.

bevoudas opap 1130x300 easter

Η πρώτη σοβαρή δοκιμασία με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπη η γενιά των 50ρηδών ή και των νεότερων είναι αυτή του κορωνοϊού. Αν αναλογιστεί κανείς τα όσα στερούμαστε και με ποιο τρόπο σε σχέση με άλλες γενιές, θα καταλάβει πως σίγουρα δεν ήρθε το τέλος της ζωής…

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή, εφόσον καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε και να νικήσουμε την πανδημία. Η “έξοδος” είναι πραγματική όταν καταφέρνουμε με αργά βήματα να επιστρέψουμε απο την καραντίνα στην καθημερινότητα.

Σίγουρα ο κόσμος μετά από αυτό αλλάζει, σίγουρα οι επιπτώσεις θα είναι ίσως πιο δυσβάσταχτες και μακροχρόνιες σε σχέση με τον κορωνοϊό αυτό καθεαυτό.

anodos easter new

Ας σκεφτούμε όμως και αυτούς που “έφυγαν”, ας σκεφτούμε τους ανθρώπους που άφησαν πίσω τους και ας πάρουμε κουράγιο για την επόμενη μάχη που έχουμε να δώσουμε.

Αυτή της επαναφοράς της κοινωνίας και της οικονομίας, που με βάση τις προβλέψεις αναμένεται να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα.

Φέτος το Πάσχα είναι διαφορετικό. Όμως στο ilialive.gr δεν ξεχνάμε παλιές και αγαπημένες συνήθειες.

Ετοιμάσαμε ένα Πασχαλινό αφιέρωμα, προσαρμοσμένο στην πραγματικότητα που βιώνουμε, θέλοντας όμως να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους, με τη στήριξη αρκετών επιχειρήσεων.

Καλό Πάσχα σε όλους… Καλή Ανάσταση

 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Ευπρεπές Cooking & Decor