Ότι πρέπει να ξέρεις για το τέλειο ρεβεγιόν στο σπίτι

pexels nicole michalou 5778899 

Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι μια εποχή με έντονο οικογενειακό πνεύμα.

Οι καλύτερες αναμνήσεις μας είναι από τις εποχές που φίλοι και συγγενείς μαζευόμασταν όλοι μαζί στο σπίτι και γιορτάζαμε τον καινούργιο χρόνο. Ειδικά φέτος που Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά πέφτουν Σαββατοκύριακο και οι μέρες ξεκούρασης είναι περιορισμένες, το ρεβεγιόν στο σπίτι αποτελεί την καλύτερη λύση.

Ας το παραδεχτούμε, καλά τα κλαμπ και τα μπουζούκια αλλά σαν το σπιτικό ρεβεγιόν δεν έχει. Και μόνο το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να στριμωχτείς με πολλά ακόμα άτομα, αλλά περνάς τις γιορτές με τους ανθρώπους που πραγματικά θέλεις και έχεις επιλέξει, είναι ανεκτίμητο.

Συγκεντρώσαμε για σένα μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις το πάρτι σου και να υποδεχτείς τους φίλους σου, με ένα μεγάλο χαμόγελο... 

terzis optical 1130x300xmas

Ετοίμασε το σπίτι σου.

Από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς δεν είναι άλλο από το σπίτι σου. Λίγες μέρες πριν, κάνε ένακαλό καθάρισμα, έτσι ώστε όταν το πάρτι πλησιάζει και οι ετοιμασίες κορυφώνονται, θα έχεις να κάνεις μόνο ένα απλό φρεσκάρισμα. Το δέντρο σου είναι σίγουρα εδώ και μέρες στολισμένο, άρα τώρα πρέπει να σκεφτείς αν θες κάποιες έξτρα διακοσμητικές πινελιές. Μπορείς να προμηθευτείς κάποιες γιορτινές γιρλάντες, μπαλόνια ή γιορτινά καπελάκια. Ωραία ιδέα που θα βοηθήσει και σε έναν πιο όμορφο φωτισμό, είναι τα γιορτινά φαναράκια, που μπορείς να βρεις παντού στο εμπόριο. 

pexels tim douglas 6210799

Φωτογραφία από τον χρήστη Tim Douglas στο Pexels

stavropoulou 1130x300xmas 2021

Τι θα φάτε;

Στο ύφος που θα κινηθεί το ρεβεγιόν σου, θα κινηθεί και το menu σου. Αν θα έχεις έναν πλούσιο μπουφέ, ένα τραπέζι με στάνταρ πιάτα ή μερικά finger food, είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις. Απλά να ξέρεις ότι το φαγητό θα σου πάρει αρκετό χρόνο και για αυτό πρέπει να ξεκινήσεις πολύ νωρίς. Φτιάξε από την προηγούμενη μέρα ό,τι γίνεται, όπως για παράδειγμα το γλυκό και άσε για την τελευταία στιγμή φαγητά, όπως σαλάτες, που πρέπει να είναι φρέσκα. Μια καλή σκέψη για να μην έρθουν οι καλεσμένοι σου και σε βρουν στη κουζίνα, είναι να απευθυνθείς σε κάποιο catering που θα φροντίσει για το μενού σου ανάλογα με το ύφος, αλλά και το κόστος που θες. 

pexels tim douglas 6210753

Φωτογραφία από τον χρήστη Tim Douglas στο Pexels 

odigo kentr 1130x300xmas 2021

 Τι θα πιείτε;

Μπορείς να διαμορφώσεις μια γωνία του σπιτιού με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί το bar. Προμηθεύσου “ουδέτερα¨ ποτά που θα καλύψουν τα περισσότερα γούστα και απέφυγε τις πιο εξεζητημένες επιλογές. Για ένα πιο λαμπερό ρεβεγιόν στο σπίτι, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον bartender, που θα σας φτιάχνει όλο το βράδυ εντυπωσιακά κοκτέιλ. Όπως κι να έχει, μην ξεχάσεις να έχεις πολύ πάγο και να τον ανανεώνεις συχνά! 

pexels ron lach 10508463

Φωτογραφία από τον χρήστη Element5 Digital στο Pexels

Φάγατε, ήπιατε τώρα τι;

Εκτός από το φαγητό και το ποτό, ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να φροντίσεις για ένα ρεβεγιόν στο σπίτι είναι η διασκέδαση. Μετά από το φαγητό, μπορείς να έχεις φτιάξει ένα τραπέζι αποκλειστικά για αυτούς που θέλουν να παίξουν την καθιερωμένη 31 ή για επιτραπέζια παιχνίδια, που μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι. Σε ένα άλλο μπορείς να έχεις υλικά για να γράψετε τις προβλέψεις ή τις ευχές σας για τον καινούργιο χρόνο. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να διαβάσετε του χρόνου τέτοια εποχή τι από αυτά πραγματοποιήθηκε. 

 marin tulard 9sbO vzyG40 unsplash

Φωτογραφία από τον χρήστη Marin Tulard on Unsplash

Dj παίξε μουσική...

Για το τέλος αφήσαμε το σημαντικότερο, τη μουσική. Ίσως έχει συμβεί και σε σένα να εμπιστευτείς έναν φίλο με αυτό το σημαντικό κομμάτι και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Ναι μας αρέσει ο Κιάμος και πραγματικά μπορεί να ανάψει το κέφι, αλλά όχι μετά τη Rihanna. Ο συνδυασμός των τραγουδιών είναι, όσο κι αν δεν του φαίνεται, ένα δύσκολο επιχείρημα. Επειδή όμως έχει και καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του πάρτι, βεβαιώσου πριν καταλήξεις σε κάποια απόφαση. Ίσως και ένας επαγγελματίας Dj να είναι η πιο ασφαλής επιλογή. 

gabriel barletta OuLVg5ZKphI unsplash 2

Φωτογραφία από τον χρήστη Gabriel Barletta on Unsplash

Πηγή:  Douleutaras.gr - Κεντρική φωτογραφία: Nicole Michalou στο Pexels

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ