Cheesecake με crème fraîche και καραμελωμένες φράουλες

Ελεγεία της γεύσης!

Αλήθεια τί είναι η γεύση και πώς επηρρεάζει την καθημερινότητά μας;

Μπορεί ένα γλυκό να μας φτιάξει έστω και πρόσκαιρα τη διάθεση; Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα...

Η γεύση είναι μια εγκεφαλική διεργασία που οφείλεται στους νευρώνες λένε οι επιστήμονες... και ποια είμαι εγώ που θα το αμφισβητήσω!!

Παρ' όλα αυτά, μήπως είναι και ένας τρόπος έκφρασης του ψυχισμού μας;; Πιθανολογώ πως ναι! Οι επιστήμονες επίσης λένε ότι η γλυκιά γεύση είναι "εγγεγραμμένη" στο ανθρώπινο γονιδίωμα και συνέβαλε στην εξέλιξη του ανθρώπου... έτσι εξηγείται γιατί δεν μπορώ χωρίς γλυκό (έστω κάτι ελάχιστο, βρε αδερφέ!!) ούτε μια εβδομάδα (εντάξει 1-2 μέρες το αντέχω ...μετά είναι το πρόβλημα!!). 

Από την άλλη, ο κάθε άνθρωπος "γεύεται" με τον δικό του τρόπο σε διάφορες διαβαθμίσεις... έχει δηλαδή και η γεύση προσωπικότητα! Η δική μου προσωπικότητα γεύσης είναι κυρίως "γλυκιά" αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί είμαι "κολλημένη" με τα γλυκά.

Αλλά είναι και κόκκινη και μην πάει ο νους στα πολιτικά (!!!), καλύτερα να πάει στις ...φράουλες που όσο υπάρχουν, είτε στο εμπόριο είτε στα φυτά του κήπου μας, εγώ αρνούμαι να καταναλώσω άλλο φρούτο!!!

Μετά "επιτίθεμαι" στα κεράσια και τελειώνω το καλοκαίρι με ...καρπούζι... απίστευτη γενοκτονία υφίστανται τα καρπούζια από μένα!! 

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ