Σοκολατένια τάρτα με κρέμα σοκολάτας και κεράσια

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Άνοιξη , κεράσια , φρούτα…και μπόλικη σοκολάτα….όλα τα καλά μαζί σε μια τάρτα που ξετρελαίνει όλους όσους τη δοκιμάζουν . Έχει μια βάση τριφτή και χορταστική  γεμάτη κακάο και μια γέμιση που θυμίζει σοκολατόπιτα και ανάμεσα σκορπισμένα κερασάκια . Τα κερασάκια μπορεί να είναι φρέσκα ή αποξηραμένα ή γλυκό κομπόστα…το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό κι αν μάλιστα “ενισχύσουμε” το κομμάτι μας με σιρόπι κεράσι ή σοκολάτα τότε η κάθε μπουκιά γίνεται πραγματική απόλαυση…

Δείτε τη:

Υλικά:

Για τη βάση:

120 γρ. μαργαρίνη  σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. κακάο

Για τη γέμιση:

150 μαργαρίνη
110 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες ή άλλο άρωμα σε υγρό ( εγώ έβαλα άρωμα ρούμι)
150 γρ . αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη
150 γρ κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
1 χούφτα αποξηραμένα κεράσια ή 1 φλ . τσ. κεράσια κομπόστα ή φρέσκα χωρίς κουκούτσια

tarta sokolatakerasi2tarta sokolatakerasi3tarta sokolatakerasi4tarta sokolatakerasi5tarta sokolatakerasi6tarta sokolatakerasi7tarta sokolatakerasi8tarta sokolatakerasi9tarta sokolatakerasi10tarta sokolatakerasi1

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση : Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο . Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν . Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλο λίγο . Προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού και αναδεύουμε αρχικά με μια σπάτουλα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι ενώ στο τέλος χτυπάμε για λίγο  στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ . Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για μια τουλάχιστον ώρα . Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή φόρμα 24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα για τη βάση . Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει στα χέρια και απλώνουμε το μίγμα αυτό σε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας και στα τοιχώματα . Όταν την ετοιμάσουμε την τοποθετούμε στο ψυγείο και φτιάχνουμε τότε τη γέμιση : Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν- μαρί ή στα μικροκύματα . Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και το άρωμα . Όταν αφρατέψουν προσθέτουμε και την αμυγδαλόσκονη και συνεχίζουμε το χτύπημα . Τέλος προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να οιμογενοποιηθούν όλα τα υλικά . Αδειάζουμε τότε τη γέμιση μέσα στη βάση που έχουμε ετοιμάσει και προσθέτουμε σκορπίζοντας ομοιόμορφα στην επιφάνεια τα κεράσια . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 40 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε , συμπληρώνοντας κεράσια και σιρόπι αν το προτιμάμε ή πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.
Καλή επιτυχία!

Βασισμένη σε συνταγή από το Nηστικό Αρκούδι

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

-26

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ