Γεμιστά ρολά μελιτζάνας με 4 υλικά

Με καταγωγή από την Ασία, οι μελιτζάνες πρωτοκαλλιεργήθηκαν στην Κίνα και στην Ινδία ενώ στην Ευρώπη έφτασαν τον 12ο αιώνα.
 
Το αγγλικό της όνομα "eggplant" προέρχεται από το σχήμα που είχαν οι άσπρες μελιτζάνες που έμοιαζαν με μεγάλα αυγά. 
 
Μεγάλες, στρογγυλές, χοντρές σκούρες μωβ μελιτζάνες, οι γνωστές "φλάσκες", ιδανικές για μελιτζανοσαλάτα, τηγάνι, μουσακά.
 
Λεπτές, μακρόστενες, σε λιλά χρώμα με μικρές, λευκές ρίγες, οι γνωστές "τσακώνικες", ιδανικές για παπουτσάκια, ξεφλουδισμένες για τηγάνι αλλά και ρολά που τυλίγονται ιδανικά γύρω από σουτζουκάκια.
 
Μαύρη, μακρόστενη και λυγερόκορμη, μέτρια σε πάχος η ιδιαίτερη μελιτζάνα Λαγκαδά.
 
Κι έπειτα, μικρές σχετικά, λαχταριστές, κάτασπρες με φίνα, γλυκιά σάρκα και χωρίς ιδιαίτερα σπόρια οι μελιτζάνες Σαντορίνης που, εδώ, είναι ακριβοθώρητες. 
 
Λευκές μελιτζάνες! Μια ποικιλία που δεν την είχα δει μέχρι πέρυσι που κατέφθασε στο σπίτι ο παππούς από την λαϊκή, με μια σακούλα λευκές μελιτζάνες και την φράση... "είναι πιο γλυκές από τις μωβ!". 
 
Κι όμως, οι λευκές μελιτζάνες είναι οι πρώτες που εμφανίστηκαν!
 
Όποια, όμως, κι αν είναι η εμφάνιση μιας μελιτζάνας η ουσία είναι ότι είναι ένα αγαπημένο και δημοφιλές λαχανικό που μας κάνει να απολαμβάνουμε την ιδιαίτερη, γλυκόπικρη νοστιμιά της αλλά και την απίστευτη ευελιξία της που αναδεικνύεται από έναν πλούτο συνταγών.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Καλλιόδης Κωνσταντίνος - Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος