Τάρτα με σπαράγγια

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Τα σπαράγγια τα γνωρίζω , τα γεύομαι και τα αγαπώ από παιδί. Είχα την τύχη να περνώ όμορφες στιγμές στο πατρικό χωριό , στην Αρκαδική γη και να γνωρίζω τις ομορφιές και τα δώρα του τόπου σε όλες τις περιόδους του χρόνου. Μια από τις πιο αγαπημένες μου είναι αυτή της Άνοιξης στα λουλουδιασμένα βουνά της Αρκαδίας. Ο πέτρινος και τραχύς ορεινός τόπος ήταν γεμάτος αγριολούλουδα και βλαστάρια που ξεφύτρωναν ανάμεσα στις πέτρες σα να απολάμβαναν κι αυτά την αναγέννηση μαζί με την Άνοιξη. Οι περίπατοι τις γλυκές μεσημεριανές ώρες και η συγκομιδή των βλασταριών σπαραγγιών ήταν μια μαγική εμπειρία που ολοκληρωνόταν λίγες ώρες μετά όταν στο αλουμίνιο τηγάνι , στο πετρογκάζ που είχε η θεία στο μικρό κουζινάκι , ετοίμαζε τα σπαράγγια με αυγά ομελέτα. Τα ήμερα σπαράγγια είναι απλά η ανακούφιση στην αναζήτηση της γευστικής εκείνης εμπειρίας….

Υλικά:

1 δόση πατ μπριζέ

Για τη γέμιση:

3 αυγά

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

160 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ

160 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη

60 γρ, γραβιέρα χοντροτριμμένη

Αλάτι , πιπέρι και σκόρδο-σκόνη

Και 300 γρ. σπαράγγια

Και λίγο ελαιόλαδο για την επιφάνεια

tarta sparaggia2tarta sparaggia3tarta sparaggia4tarta sparaggia5tarta sparaggia6tarta sparaggia7tarta sparaggia8tarta sparaggia9tarta sparaggia10tarta sparaggia11tarta sparaggia12tarta sparaggia13tarta sparaggia14tarta sparaggia15tarta sparaggia16tarta sparaggia17

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την πατ μπριζέ σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Αυτή θα είναι η βάση της τάρτας. Αναλυτικά τη συνατγή θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ!

Πλένουμε τα σπαράγγια κόβοντας τις σκληρές τους άκρες. Ζεματίζουμε τα σπαράγγια σε μπόλικο νερό που βράζει για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και κόβουμε όλες τις άκρες των σπαραγγιών ώστε να έχουν όλα μήκος 30 εκατοστά. Τις κομμένες άκρες τις φυλάμε για τη γέμιση.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα αυγά , το γιαούρτι , την κρέμα γάλακτος , το σκόρδο-σκόνη και αλατοπίπερο μαζί με τις κομμένες άκρες των σπαραγγιών και τα αλέθουμε για λίγα λεπτά. Σκορπίζουμε τα τριμμένα τυριά πάνω σε όλη την επιφάνεια της προψημένης πατ μπριζέ και αδειάζουμε με προσοχή  από πάνω το μίγμα αυγών που χτυπήσαμε στο μπλέντερ. Αραδιάζουμε στιχισμένα τα σπαράγγια σε όλη την επιφάνεια της τάρτας , ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και με προσοχή μεταφέρουμε  στο φούρνο όπου ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στην τελευταία σχάρα , στους 200ο για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας. Όταν είναι έτοιμη , περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

-26

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ