Κωκ ταψιού

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Δε νομίζω να υπάρχει πιο κλασικό, πιο μαμαδίστικο, πιο αγαπημένο γλυκό από αυτό. Ένα αφράτο παντεσπάνι, σιροπιασμένο ελαφρά, στη μέση μια κρέμα ζαχαροπλαστικής φτιαγμένη με αγνά κι απλά υλικά και στην επιφάνεια μια πλούσια κρέμα σοκολάτας που σφραγίζει την επιτυχία. Αν με ρωτήσεις θα σου πω πως δεν έχω καλύτερο αφού με ακολουθεί και το ακολουθώ από τότε που .ήμουν παιδί. Κι είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη. Το συναντάς παντού, υπάρχει σε όλα τα ζαχαροπλαστεία, σε κάθε γωνιά και κάθε γειτονιά αλλά όταν το φτιάχνεις μόνος σου έχει άλλη γλύκα κι άλλη χάρη…

Υλικά:

1 παντεσπάνι βανίλιας

1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής

1 δόση γκανάζ σοκολάτας

Για το σιρόπι:

150 γρ. Νερό

50 γρ. Κονιάκ

150 γρ. Ζάχαρη

kok toyrta thermomix2kok toyrta thermomix3kok toyrta thermomix4kok toyrta thermomix5kok toyrta thermomix6kok toyrta thermomix7kok toyrta thermomix8kok toyrta thermomix9kok toyrta thermomix10kok toyrta thermomix11

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά/100ο θερμοκρασία/ ταχ. 2

Το μεταφέρουμε σε ένα μπωλ και το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τον κάδο κι ετοιμάζουμε το παντεσπάνι σύμφωνα με τη βασική συνταγή (θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ).

Όση ώρα ψήνεται το παντεσπάνι ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τη βασική συνταγή (θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ)

Όταν ψηθεί το παντεσπάνι, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε με προσοχή. Το κόβουμε τότε σε δύο επίπεδα με τη βοήθεια ενός πριονωτού μαχαιριού και τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο στην πιατέλα. Τον σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι κι αδειάζουμε πάνω την κρέμα, την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο παντεσπανιού. Τον σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.

Καθαρίζουμε τότε τον κάδο κι ετοιμάζουμε την γκανάζ σοκολάτας σύμφωνα με τη βασική συνταγή (θα τη βρείτε να κάνετε κλικ εδώ). Αδειάζουμε την γκαράζ πάνω στην επιφάνεια του γλυκού, περιμένουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

https://www.facebook.com/sotiris.vendras

ΑΝΑΓΝΩΠΟΥΛΟΙ FARM