Φασολάδα με καβουρμά

Θερμαντική, δυναμωτική, κλασσικά ελληνική, το "εθνικό" φαγητό των Ελλήνων η φασολάδα, μαγειρεύεται παντού στη χώρα μας έστω και με διαφορετικές εκδοχές που απλά απεικονίζουν τη διαφορετικότητα κάθε τοπικής παραγωγής.

Καυτερή ή γλυκιά είναι μια σούπα που χορταίνει και ικανοποιεί τον κάθε ουρανίσκο.
 
Η συνταγή αυτή είναι η συνταγή της δικής μας οικογενειακής φασολάδας, της φασολάδας που με συνοδεύει από τα μικράτα μου και μπορεί να μην είναι κάποια ιδιαίτερη συνταγή αλλά είναι πεντανόστιμη κι αν την συνοδεύσουμε με καβουρμά γίνεται ακόμη πιο νόστιμη.
 
Άκουσα τη λέξη καβουρμά για πρώτη φορά στη ζωή μου όταν ήμουν φοιτήτρια και είχα έναν συμφοιτητή Σαρακατσάνο... έφτιαχναν στο σπίτι του, με την παραδοσιακή συνταγή του παππού του, καβουρμά... λέει! "Καβουρμά;;" ρώτησα "Τί είναι αυτό;;;;" "
 
"Ένα παραδοσιακό αλλαντικό, από βοδινό ή χοιρινό κρέας" μου απάντησε!
 
"Είναι προϊόν τοπικό, της Βορείου Ελλάδος και της Θράκης, έχει την δική του χαρακτηριστική γεύση, ελαφρά καπνιστή και είναι πολύ νόστιμο.
 
Γίνεται από μικρά κομμάτια κρέατος, ψαχνού και λιπαρού, βρασμένα που τα φτιάχνουν μαζί με το ζωμό τους "μπαστούνια" και αυτά παγώνουν και γίνονται ένα" μου εξήγησε. 
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

https://www.facebook.com/sotiris.vendras

ΑΝΑΓΝΩΠΟΥΛΟΙ FARM