Η σιροπιαστή γιαουρτόπιτα της μαμάς

Σου αρέσουν τα vintage μαμαδίστικα γλυκά;
 
Εκείνα που βρίσκεις σε όλα, σχεδόν, τα παλιά τετράδια μαγειρικής κάθε νοικοκυράς που, λίγο λίγο, ασχολούνταν με την κουζίνα;
 
Εκείνα που, από τη μια τα έβρισκες πεντανόστιμα αλλά από την άλλη τα βαριόσουν γιατί έμπαιναν σε κάθε σπίτι και σε κάθε γιορτή;
 
Εκείνα που, τελικά, για μεγάλο διάστημα, η μόδα και οι πιο σύγχρονες συνταγές γλυκών τα παραγκώνισαν και, όσο κι αν τα αγαπούσαμε, δεν τολμούσαμε να τα φτιάξουμε για κέρασμα γιατί ήταν ντεμοντέ και δεν εμφανίζονταν παρά μόνον για οικογενειακό γλυκό του Σαββατοκύριακου, έτσι... μεταξύ μας!
 
Αν ναι, σου έχω σήμερα μια φοβερή συνταγή για ένα τέτοιο κλασσικό και διαχρονικό γλυκό που, όμως, τελευταία, έχει βγει από την αφάνεια και είναι έτοιμη να μας σαγηνεύσει ξανά.
 
Αυτό το γλυκό είναι η σιροπιαστή γιαουρτόπιτα που βλέπεις στις φωτογραφίες!
 
Το έφτιαχνε η γιαγιά, η θεία, η μαμά μου.
 
Υπήρχε στο τετράδιο συνταγών της κάθε μιας και ήταν η ίδια, ακριβώς ή ίδια!
 
Το έφτιαχναν τόσο συχνά που εμείς τα παιδιά είχαμε βαρεθεί να το βλέπουμε και πάντα μα πάντα στις γιορτές βάζαμε στοίχημα ότι θα φάμε σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.
 
Καμιά φορά, βέβαια, το στόλιζαν και με σαντιγύ κι άλλοτε, όχι τόσο συχνά με παγωτό βανίλια που κι εκείνο ήταν σπιτικό με τη γνωστή Μόρφατ creamy!
 
Τώρα, λοιπόν, ήρθε και η δική μου σειρά να τιμήσω και να φτιάξω αυτή τη συνταγή.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

https://www.facebook.com/sotiris.vendras

ΑΝΑΓΝΩΠΟΥΛΟΙ FARM