Συγκλονιστική μακαρονάδα πανεύκολη και οικονομική

Η συγκεκριμένη μακαρονάδα είναι πολύ δημοφιλής στην Ιταλία επειδή είναι πεντανόστιμη και γίνεται πολύ γρήγορα.

Η συνταγή της μακαρονάδας που έδειξε στο «Πρωίαν σε είδον» η σεφ Γωγώ Δελογιάννη έχει μακριά ιστορία. Τα παλιότερα όταν το φρέσκο κρέας δεν υπήρχε σε αφθονία και τα νοικοκυριά δεν είχαν τρόπο να το συντηρήσουν, οι μακαρονάδες Ιταλοί μεταχειρίζονταν συχνά λουκάνικα που υπήρχαν στα σπίτια. Η παρασκευή τους ήταν ένας τρόπος να εκμεταλλεύονται στο έπακρο το κρέας από το γουρούνι που έσφαζαν γύρω στα Χριστούγεννα και τα χρησιμοποιούσαν σε πολλές συνταγές αντί για κιμά.

Η μακαρονάδα με λουκάνικα είναι οικονομική και γίνεται στον χρόνο που βράζουν τα μακαρόνια. Επίσης, είναι πεντανόστιμη, ιδανική για τους κρύους μήνες και θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

Υλικά:

500 γρ. μακαρόνια

3 χωριάτικα λουκάνικα

2 μικρά κρεμμύδια ξερά πολύ ψιλοκομμένα

2 κρεμμύδια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα

150 ml λευκό κρασί

300 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

ψιλοκομμένο θυμάρι

Εκτέλεση:

Αν τα λουκάνικα είναι φρέσκα από τον χασάπη, αφαιρείτε το περίβλημα και λειώνετε το περιεχόμενο με ένα πιρούνι. Αν είναι του εμπορίου, τα ψιλοκόβετε στο χέρι ή στο μούλτι.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το αλατισμένο νερό να βράσει για να ρίξετε τα μακαρόνια.

Σε βαθύ τηγάνι ή ανάβαθη κτσαρόλα ρίχνετε ελάχιστο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά -είναι πιθανό να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό για να ψηθούν καλά.

Όταν γίνουν τα κρεμμύδια, προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε καλά να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε να σοταριστεί κι αυτός.

Σβήνετε με λίγο κρασί, προσθέτετε την κρέμα και συνεχίζετε το μαγείρεμα.

Σουρώνετε τα μακαρόνια 2 λεπτά πριν από την λήξη του χρόνου που αναγράφεται στη συσκευασία και φυλάτε ένα φλιτζάνι ή και λίγο παραπάνω από το νερό που έβρασαν.

Προσθέτετε το νερό των μακαρονιών στη σάλτσα, ανακατεύετε και προσθέτετε τα βρασμένα μακαρόνια.

TIP: Αντί για κρέμα γάλακτος μπορείτε να χρησμοποιήστε τυρί κρέμα αραιωμένο με λίγο νερό ή ντοματάκια κονκασέ.

Ανακατεύετε με πιρούνα και ολοκληρώνετε το μαγείρεμα μέσα στη σάλτσα.

Σερβίρετε με το τριμμένο τυρί.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: ieidiseis.gr

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Λιναρδόπουλος Αποστόλης - Οπτικά

ΑΝΑΓΝΩΠΟΥΛΟΙ FARM