Τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριά Φλωρίνης

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Σου έχει τύχει ποτέ να θέλεις να ετοιμάσεις ένα γρήγορο μεζεδάκι , με απλά υλικά, χωρίς κόπο αλλά παράλληλα να θέλεις να μη φαίνεται πρόχειρο ή ετοιματζίδικο; Σε αυτή την περίπτωση σου έχω τη λύση, όπου μαζί με λίγες ψητές πατάτες, μια σαλάτα και μια ποικιλία τυριών εξασφαλίζει το τέλειο μενού. Είναι η τηγανιά κοτόπουλου όπου με την πιπεριά Φλωρίνης και την πλούσια μουσταρδολεμονάτη σάλτσα θα σε κάνει περήφανη κι όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλα τους.

00 γρ. φιλέτο κοτόπουλου

1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης

60 γρ. λάδι

Χυμό από ένα μεγάλο, ζουμερό λεμόνι

2 κ.σ. μουστάρδα

Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, πάπρικα

thgania kotopoyloy2thgania kotopoyloy3thgania kotopoyloy4thgania kotopoyloy5thgania kotopoyloy6thgania kotopoyloy7

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά και κόβουμε το κρέας σε μερίδες, καθαρίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε κι αυτή σε λωρίδες. Σε ένα απλωτό σκεύος ρίχνουμε το λάδι κι όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τις μερίδες κοτόπουλου και τις γυρνάμε ,ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προς το τέλος προσθέτουμε και τις πιπεριές.

Παράλληλα σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τον ανακατεύουμε με τη μουστάρδα. Ρίχνουμε το ζωμό αυτό στο σκεύος, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι και την πάπρικα , χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά περίπου.

ΚΑλή όρεξη.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor