Κοχύλια με σπανάκι και ανθότυρο (au gratin)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Αυτό το επικό φαγητό το είχα σταμπάρει καιρό μα δεν έβρισκα την ευκαιρία να το φτιάξω όπως το είχα στο μυαλό μου κι όπως το οραματίστηκα. Εκτός από τη γεύση και το τελικό αποτέλεσμα που χρειάζεται αρκετά πειράματα μέχρι να πετύχει, ένα άλλο κομμάτι δύσκολο κι επίπονο είναι η φωτογράφιση, ειδικά όταν θέλεις οπωσδήποτε να αποδώσεις κάτι σε όλο του το μεγαλείο. Η φωτογράφιση στο συγκεκριμένο , υπέροχο αυτό πιάτο με βασάνισε αρκετά αλλά θεωρώ πως κατάφερα ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα!

Υλικά:

350 γρ. κοχύλια μεγάλα

400 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

300 γρ. ανθότυρο

1 κρεμμύδι

4 κ.σ. λάδι

Λίγο ψιλοκομμένο άνιθο

100 γρ. Τριμμένη παρμεζάνα

1 αυγό

Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα:

4 κ.σ. λάδι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

400 γρ. Τριμμένη ντομάτα

Αλάτι, πιπέρι, φύλλα βασιλικού

Για την επιφάνεια:

200 γρ. Τριμμένη μοτσαρέλα

melitzanew sabor6koxylia anthotyro2koxylia anthotyro3koxylia anthotyro4koxylia anthotyro5koxylia anthotyro6koxylia anthotyro7koxylia anthotyro8koxylia anthotyro9koxylia anthotyro10koxylia anthotyro11koxylia anthotyro13koxylia anthotyro15koxylia anthotyro16

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι κι όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο για να δώσει τα αρώματά του χωρίς να μαυρίσει όμως γιατί θα πικρίσει. Ρίχνουμε τότε την ντομάτα και το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να φύγουν τα υγρά και να πετύχουμε μια “δεμένη σάλτσα” . Ρίχνουμε τότε μέσα και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βράζουμε τότε τα κοχύλια 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο που προτείνει η συσκευασία και σουρώνουμε. Παράλληλα ετοιμάζουμε την γέμιση:

Σε μια απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τότε το σπανάκι, το άνιθο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε εκεί το ανθότυρο, την παρμεζάνα και το αυγό κι ανακατεύουμε πολύ καλά.

Παίρνουμε τότε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τη μισή από τη σάλτσα και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα τα κοχύλια και τα γεμίζουμε με μια κουταλιά γέμιση το καθένα . ΤΑ αραδιάζουμε όλα στο σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο κι από πάνω τα περιλούζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor