Χαλβάς με "αλεύρι" αμυγδάλου, χωρίς γλουτένη

Όπως κάθε χρόνο σε περιόδους νηστείας οι συνταγές που βρίσκεις εδώ είναι μικτές δηλαδή νηστίσιμες αλλά και μη νηστίσιμες.
 
Για τη σημερινή ανάρτηση σκεφτόμουν, λοιπόν, να ανεβάσω μια μη νηστίσιμη συνταγή αλλά όταν τυχαία "έπεσα πάνω" στη συγκεκριμένη... εντυπωσιάστηκα.
 
Γιατί; Πολύ απλά, γιατί είναι η διαφορετική όψη ενός αγαπημένου γλυκού, του σιμιγδαλένιου χαλβά που, λίγο πολύ, υπάρχει σε κάθε ελληνικό σπίτι.
 
'Ετσι, η σημερινή πρόταση είναι ένας χαλβάς νηστίσιμος αλλά χωρίς σιμιγδάλι και άρα χωρίς γλουτένη για όσους την αποφεύγουν αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το αγαπημένο, παραδοσιακό γλυκό σε άλλη εκδοχή.
 
Αυτός ο χαλβάς δεν υστερεί καθόλου σε νοστιμιά και μάλιστα στην δική μου εκδοχή, με τις σταγόνες σοκολάτας και τη μαρμελάδα φράουλα γίνεται εντελώς ανοιξιάτικος και απογειώνεται.
 
Αν, μάλιστα, προσθέσουμε και λίγες φρέσκες φράουλες στην επιφάνειά του αποκτά και μια ακόμα φρουτένια δροσιά.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑΘΗΣ - ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

Στασινόπουλος Fruits