Φιρίκι γλυκό του κουταλιού

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Υλικά :

20-25 φιρίκια (καθαρισμένα 1400 γρ. περίπου)
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό (κλασικό νεροπότηρο)
3 βανίλιες
50 γρ. ασπρισμένα , ολόκληρα αμύγδαλα
Λεμόνι και αλάτι για το καθάρισμα

firiki koytalioy2firiki koytalioy3firiki koytalioy4 firiki koytalioy5firiki koytalioy6firiki koytalioy8

Εκτέλεση :

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φιρίκια από τη σάρκα τους και από τα κουκούτσια με τη βοήθεια μαχαιριού και του ειδικού εργαλείου. Γεμίζουμε μια λεκάνη με νερό , λίγο αλάτι και χυμό ενός λεμονιού και κάθε φιρίκι που καθαρίζουμε το ρίχνουμε μέσα. Όταν τα καθαρίσουμε όλα , τα αφήνουμε για 15-20 λεπτά και μετά τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα σουρώνουμε…
Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη . Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό και όταν λιώσει η ζάχαρη και φαίνεται ότι αρχίζει να παίρνει βράσεις ρίχουμε μέσα τα στεγνά πλέον φιρίκια ένα-ένα. Όταν τα έχουμε ρίξει όλα , χαμηλώνουμε λίγο (τη θέλουμε μέτρια προς δυνατή)  τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 50 λεπτά με μία ώρα…Κάπου κάπου ανακατεύουμε προσεκτικά.. Τέλος κλείνουμε το μάτι της κουζίνας , αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζουμε το γλυκό με μια πετσέτα. Την επόμενη μέρα , βάζουμε πάλι το γλυκό να πάρει λίγες βράσεις για να δέσει το σιρόπι. Βράζουμε λοιπόν για 10 περίπου λεπτά. Στις τελευταίες βράσεις , ρίχνουμε τις βανίλιες και τα ασπρισμένα αμύγδαλα. Το γλυκό μας είναι έτοιμο… Όταν κρυώσει το μεταφέρουμε σε καθαρό , γυάλινο βάζο.

Καλή επιτυχία… :)

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ