Μοσχαράκι με πένες au gratin

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Ίσως και να θυμίζει τη γνώριμη γεύση του παστίτσιου αυτό το φαγητό. Ίσως και να μοιάζει συνηθισμένο ή κλασικό γιατί τα υλικά του είναι γνώριμα , απλά και καθημερινά. Το σίγουρό πάντως είναι ότι αυτό το φαγητό κάνει τη διαφορά γιατί τα κομμάτια του κρέατος ειναι χορταστικά και κάνουν αισθητή την παρουσία τους σκορπισμένα ανάμεσα στις πένες ολικής άλεσης και δεμένα τόσο απολαυστικά και μοναδικά με μια παχιά σάλτσα που θυμίζει έντονα τη μπεσαμέλ. Μαγειρεύουμε το κρέας , βράζουμε τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε γκραντινάροντας το σύνολο με μια μοναδική κρέμα και μπόλικα τυριά.

Υλικά:

400 γρ. πένες ολικής άλεσης

Για το κρέας:

300 γρ. μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε μπουκιές

1 μεγάλο ξερό κρεμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 καρότο τριμμένο

1 κουτί ντοματάκι κονκασέ

1/2 κρασοπότηρο λάδι

Αλάτι , πιπέρι και μπόλικο μπαχάρι

Λίγο θυμάρι

Για την κρέμα:

600 ml φρέσκο γάλα

50 γρ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

2 αυγά

Αλάτι και πιπέρι

Για το πυρέξ:

1 κούπα χοντροτριμμένη παρμεζάνα

200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

mosxari penes ogratin2mosxari penes ogratin3 mosxari penes ogratin3mosxari penes ogratin4mosxari penes ogratin5mosxari penes ogratin6mosxari penes ogratin7mosxari penes ogratin8

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το κρέας βάζοντας όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα ( το λάδι , το κρέας , τη ντομάτα , το κρεμμύδι , το σκόρδο , το αλάτι και τα υπόλοιπα μυρωδικα. Το βάζουμε στη φωτιά κι όταν πάρει βράση , σκεπάζουμε , χαμηλώνουμε και μαγειρέυουμε για μια ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να “δέσει” η σάλτσα.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά (εγώ προτείνω πένες όλικής άλεσης) , τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και μέχρι να ζεσταθεί ρίχνουμε σε ένα μπωλ το κορν φλάουρ , τα αυγά και το αλατοπίπερο. Όταν ζετσαθεί το γάλα παίρνουμε μια κουταλιά από αυτό και το προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών. Το ανακατεύουμε με σύρμα και στη συνέχεια όλο το περιεγχόμενο του μπωλ το ρίχνουμε στην κατασρόλα όπου το γάλα στο μεταξύ θα έχει ζεσταθεί για τα καλά. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι που να δέσει η κρέμα (θα πάρει λίγα μόνο λεπτά). αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε το βουτυράκι και ανακατεύουμε άλλο λίγο. Η κρέμα μας είναι έτοιμη!

Παίρνουμε τότε ένα βαθύ , πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε τις βρασμένες πένες και το κρέας με τη σαλτσούλα του. Το ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τη μισή (και λίγο παραπάνω κρέμα). Ανακατεύουμε άλλο λίγο ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και την απλώνουμε σε λεπτή στρώση κι ακριβώς από πάνω σκορπίζουμε την μοτσαρέλα.

Ψήνουμε στο φούρνο , στους 190ο ώσπου το φαγητό να ροδίσει και να αποκτήσει μια τραγανή κρούστα.

Σερβίρεται ζεστό με μια κουτάλα , δεν προσπαθούμε να το κόψουμε σε κομμάτια!

Καλή σας όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

-26

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ