Λεμονόπιτα εξπρές θεϊκή

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Δεν ξέρω εσείς , αλλά εγώ δελεάζομαι όταν ανακαλύπτω μια συνταγή απλή και γρήγορη που στην εκτέλεσή της οι οδηγίες είναι του τύπου : “ρίξτε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο και χτυπήστε για λίγα λεπτά”…Αν μάλιστα η απλοϊκή αυτή εκτέλση έχει σαν αποτέλεσμα μια υπέροχη , αρωματική λεμονόπιτα με τραγανή κρούστα και βελούδινο εσωτερικό δε νομίζω ότι θα μπορέσει κανείς να την αγνοήσει ή να την παραβλέψει… Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό , σας διαβεβαιώνω! Αποτελεί ένα υπέροχο επιδόπιο που αρέσει σε όλους! Είναι ιδανική με μια μπάλα παγωτό ή σορμπέ με άρωμα λεμόνι , με παγωτό καϊμάκι ή απλά  περιλουσμένο με λίγη κρέμα γάλακτος…

Υλικά :

120 γρ. βούτυρο

280 γρ. ζάχαρη άχνη

3 αυγά

1 βανίλια

Ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι ή και επιπλέον σταγόνες εσάνς λεμονιού

200 γρ. κρέμα γάλακτος (όχι απαραίτητα με όλα τα λιπαρά)

1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)

100 ml. χυμό λεμονιού

50 γρ. φαρίνα κοκ.

60 γρ. πούδρα αμυγδάλου (ψύχα αμυγδάλου πολύ καλά τριμμένη στο μπλέντερ)

2 κ.γλ. (γεμάτα) μπέικιν

Λίγη ακόμα άχνη για το σερβίρισμα

lemonopita ejpres2lemopopita ejpres3lemonopita ejpres4lemonopita ejpres5lemonopita ejpres6lemonopita ejpres7

Εκτέλεση :

Φροντίζουμε να έχουμε τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου . Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 3-5 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο , υδαρές μίγμα . Τοποθετούμε σε μια φόρμα 24 εκ. μια λαδόκολλα και αδειάζουμε το μίγμα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελευταία , κάτω σχάρα , για 55 λεπτά . Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο , δεν το πειράζουμε καθόλου μέχρι να κρυώσει . Πασπαλίζουμε με άχνη . Τότε μεταφέρουμε το γλυκό σε μια πιατέλα μαζί με τη λαδόκολλα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε κατά την προτίμησή μας.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ