Σπετζοφάι

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Το σπετζοφάι , το πικάντικο , αγαπημένο ορεκτικό με το  χωριάτικο λουκάνικο και τις πιπεριές δε λείπει ποτέ από το  τραπέζι με φίλους! Είναι ιδανικός κρασομεζές , άξιος να συνοδέψει μπόλικα ποτήρια κρασί και καλή παρέα. Συναντιέται στην Ιταλική κουζίνα ( σε Ιταλική μετάφραση η λέξη spezzatino σημαίνει κοκκινιστό φαγητό με κρεμμύδια) αλλά εξίσου το γνωρίζουμε σα μεζεδάκι με καταγωγή το Πήλιο. Όποια κι αν είναι η αλήθεια γύρω από το σπετζοφάι , εκείνο που εγώ ξέρω είναι πως όταν το σερβίρω δε μένει ούτε μπουκίτσα ,  ούτε ψίχουλο ψωμιού στο τραπέζι και σε όλους αρέσει πάρα πολύ. Προσωπικά το προτείνω με χωριάτικο λουκάνικο με πράσο , είναι καταπληκτικό !

Δείτε το , φτιάξτε το και πιείτε ένα ποτηράκι παραπάνω…

Υλικά :

3 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες

3 έγχρωμες πιπεριές σε λωρίδες

1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι σε φέτες

300 γρ. ντοματάκι κονκασέ (περίπου τα 2/3 από το κουτί)

1/2 κρασοπότηρο λάδι

1 σφηνάκι τσίπουρο

Αλάτι και πιπέρι

spetzofai2spetzofai3spetzofai4spetzofai5

Εκτέλεση :

Κόβουμε το λουκάνικο , καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές . Ζεσταίνουμε το λάδι σε απλωτό και βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε τα λαχανικά (πιπεριές και κρεμμύδι) . Όταν έχουν μαραθεί προσθέτουμε και το κομμένο λουκάνικο . Το γυροφέρνουμε κι αυτό στο λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει και τότε “σβήνουμε” με το τσίπουρο . Προσθέτουμε και τη ντομάτα , αλατοπιπερώνουμε (πιπεράκι μπόλικο , αλάτι με προσοχή) , σκεπάζουμε το φαγητό , χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά . Αν δούμε ότι έχει αρκετά υγρά το αφήνουμε να πάρει δυο-τρεις δυνατές βράσεις μέχρι να απορροφηθούν και να “δέσει” η σάλτσα του . Το σπετζοφάι είναι έτοιμο . Συνοδεύεται με πατάτες ή ρύζι , με φρέσκο ψωμί και φυσικά...με δυο-τρία ποτήρια κρασί!

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Ευπρεπές Cooking & Decor