Μπισκοτένιες μπάρες με ροδάκινα

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Σχεδόν όλοι πια γνωρίζουμε αυτό το περίφημο “σημαιάκι” στο instagram το οποίο μας διευκολύνει να αποθηκεύουμε δημοσιεύσεις που θέλουμε να θυμόμαστε ή που κρατούν ζωηρό το ενδιαφέρον μας…οι δικές μου αποθηκεύσεις είναι σχεδόν αποκλειστικά προτάσεις συνταγών που μου έκαναν κλικ και που θέλω να δοκιμάσω οπωσδήποτε. Κάποιες τις δοκιμάζω και δεν μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα συμβαδίζει με το “πολλά υποσχόμενο”  ποστ ενώ κάποιες αποδεικνύονται πολύτιμα ευρήματα που καταχωρούνται στη συνέχεια στο προσωπικό συνταγολόγιό μου , ενώ το επόμενο βήμα είναι να τις μοιραστώ με όλους όσους με παρακολουθούν και με εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια. Η συγκεκριμένη συνταγούλα είναι μία από αυτές και τη μοιράζομαι μαζί σας με πολλή χαρά.

Υλικά για το μπισκότο:

3 1/2 κούπες αλεύρι

1 κούπα κρύο γάλα

1 κ.γλ. μπέικιν

Λίγο αλάτι

1 βανίλια

1/3 κούπας ζάχαρη

150 γρ. κρύο βούτυρο

Για τη γέμιση:

4 μεγάλα ροδάκινα (ή νεκταρίνια)

3 κ.σ. ζάχαρη καστανή

60 γρ. Βούτυρο

Μία τσιμπιά κανέλα

Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

bares rodakino2bares rodakino3bares rodakino4bares rodakino5bares rodakino6bares rodakino7bares rodakino8bares rodakino9bares rodakino10bares rodakino11bares rodakino12bares rodakino13bares rodakino14bares rodakino15bares rodakino16bares rodakino17bares rodakino18bares rodakino19bares rodakino20bares rodakino21

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη για το μπισκότο:

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι , το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με ένα κουτάλι και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους. Κάνουμε ένα πρόχειρο και γρήγορο ζύμωμα με τα χέρια μας φροντίζοντας να τριφτεί το βούτυρο και να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Τότε προσθέτουμε και το γάλα , ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να αποκτήσει σώμα η ζύμη , σχηματίζουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση: Καθαρίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε ομοιόμορφες λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό σκεύος. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε τα φρούτα για 5 -10 λεπτά μέχρι να μελώσουν και να “δέσουν” τα υγρά.

Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά η γέμιση και τότε παίρνουμε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί , τοποθετούμε πάνω τη ζύμη , πασπαλίζουμε ελαφρώς με αλευράκι και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο 30x 40. Αδειάζουμε τότε στη μισή επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Με τη βοήθεια του χαρτιού γυρίζουμε το μισό ελεύθερο φύλλο έτσι ώστε να σκεπάσει τη γέμιση και να σχηματιστεί ένας φάκελος. Πιέζουμε τότε τις άκρες για να κλείσει ο φάκελος και μαζί με το αντικολλητικό χαρτί μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ένα ταψί. Κόβουμε τότε σε τετράγωνα κομμάτια με ένα μεγάλο μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο μέχρι να ροδίσουν οι μπάρες (περίπου 40-45 λεπτά).

Περιμένουμε να κρυώσουν , πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ