Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση των καταστροφών στην παραποτάμια ζώνη του Αλφειού - Ξεκίνησαν οι εργασίες από συνεργεία του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Αποκατάσταση των καταστροφών στην παραποτάμια ζώνη του Αλφειού - Ξεκίνησαν οι εργασίες από συνεργεία του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
Ιδιαίτερο βάρος σε οδικούς άξονες, αγροτική οδοποιία, αρδευτικά δίκτυα, τεχνικές υποδομές κ.α.
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Εργασίες αποκατάστασης των καταστροφών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην παραποτάμια ζώνη του  Αλφειού, βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα,  από συνεργεία του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Οι εργασίες αποκατάστασης που γίνονται με εντολή του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκου,  εκτελούνται στους οδικούς άξονες και την αγροτική οδοποιία, στα αρδευτικά δίκτυα, στις τεχνικές υποδομές κ.α.

Παράλληλα γίνονται εργασίες απομάκρυνσης επικίνδυνων δέντρων και άλλων υλικών, μετά τις  αλλεπάλληλες κατολισθήσεις  σε πολυσύχναστα σημεία κατά μήκος της παραποτάμιας περιοχής.

Σκοπός  της εντατικής  προσπάθειας  του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων είναι η αποκατάσταση  της κυκλοφορίας των οχημάτων και της ομαλής διέλευσης των πολιτών, η εξάλειψη των κινδύνων  στα σημεία που σημειώθηκαν  σημαντικές κατολισθήσεις και καθιζήσεις του εδάφους  και η εκ νέου λειτουργία των υποδομών που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Ένταξη σε χρηματοδοτήσεις

Την ερχόμενη Τετάρτη εξάλλου εκ μέρους του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  θα υποβληθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο  Πίνακας Π2 που αφοράει την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα, για την αποκατάσταση υποδομών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Ο πίνακας περιλαμβάνει αναλυτική περιγραφή των έργων, το κόστος, το χρονοδιάγραμμα και τα συνοδευτικά έγγραφα, όπως τεχνικές περιγραφές και αποφάσεις κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η  πρώτη δόση του πίνακα Π2 είναι  ύψους 1.600.000 ευρώ  για τις αποκαταστάσεις φυσικών καταστροφών, ενώ θα ακολουθήσουν και  άλλα ανάλογα αιτήματα στη διάρκεια των 6 μηνών που έχει κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου  να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά προβλήματα από την κακοκαιρία σε ολόκληρο το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

andits apok alf 2

andits apok alf 3

andits apok alf 4

andits apok alf 5

andits apok alf 6

(Δελτίο Τύπου)

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24