Λαχτάρισαν οι κάτοικοι της Δίβρης από την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε πλαγιά κοντά στο γραφικό χωριό και πλησίον του παλιού σκουπιδότοπου της περιοχής.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εμπρησμό σε μια δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση κυρίως, αλλά αρκετά επικίνδυνη στην περίπτωση που οι συνθήκες ευνοούσαν την επέκταση της.
Η κινητοποίηση των δυνάμεων ήταν άμεση, πρωτίστως με τα οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λαμπείας και άλλων δυνάμεων μαζί με υδροφόρες προσωπικό και μηχανήματα έργου από τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Π.Ε. Ηλείας.
Στο σημείο σύμφωνα με την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, επιχείρησαν 77 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 18ης και 9ης EMOΔE, 19 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες έκαψε δασική έκταση περίπου δέκα στρεμμάτων, κοντά στην ΕΟ 111. Προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) Ηλείας.






















