Η «ρόχα» 16 χρόνια μετά τη Νότια Αφρική θα έχει την ευκαιρία το βράδυ της Κυριακής (19/7, 22:00) να διεκδικήσει ξανά το τρόπαιο απέναντι στο νικητή του δεύτερου χρονικά ημιτελικού της Τετάρτης (15/7, 22:00) ανάμεσα στην Αγγλία και στην Αργεντινή.
Η Γαλλία θα αγωνιστεί στον «μικρό» τελικό (19/7) απέναντι στον ηττημένο του ίδιου ζευγαριού.
Όπως και το 2024 στον ημιτελικό του EURO της Γερμανίας (2-1), έτσι και στον ημιτελικό η Ισπανία εξώθησε τους Γάλλους στην τετράδα, μόνο που αυτή τη φορά η διοργάνωση έχει σαφώς μεγαλύτερη βαρύτητα.
{https://exchange.glomex.com/video/v-djyllyc13kpd?integrationId=eexbs1blhykrzwj}
Με ψυχραιμία και στα 90 λεπτά, συνοχή σε όλες τις γραμμές της και τους Ρόδρι, Γιαμάλ να κάνουν τη διαφορά, η ομάδα του Λουίς Ντε λα Φουέντε νίκησε δίκαια και πλέον μπορεί να ονειρεύεται το τρόπαιο.
Μετά τα πρώτα 20 λεπτά που ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός, ο ημιτελικός πήρε «φωτιά» στο 22'. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε το λάθος του Ντίνιε, ο οποίος στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Μενιάν δεν είδε τον Γιαμάλ που ακολουθούσε τη φάση με αποτέλεσμα να τον ανατρέψει.
Ο Μπάρτον υπέδειξε αμέσως το καθαρό πέναλτι και ο Ογιαρθάμπαλ το μετέτρεψε σε γκολ βάζοντας μπροστά στο σκορ την Ισπανία (1-0).
Την ευκαιρία για να κάνει το 2-0 έχασε η «Ρόχα» στο 38' με τον Ρουίθ, μετά από ασίστ του Γιαμάλ. Το πλασέ του μέσου της Παρί ΣΖ απομάκρυνε σε κόρνερ με σωτήρια προβολή ο Ουπαμεκανό. Το σκορ δεν άλλαξε στο πρώτο 45λεπτο, με τους Ίβηρες να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε μία... αγνώριστη Γαλλία.
{https://exchange.glomex.com/video/v-djyn67h13ydl?integrationId=eexbs1blhykrzwj}
Το σκηνικό του αγώνα, όχι μόνο άλλαξε στο δεύτερο μέρος, αντίθετα η «Ρόχα» με σωστό passing game και ψυχραιμία στο παιχνίδι της βρήκε τον τρόπο να «παγώσει» ξανά τους «Τρικολόρ». Από την εξαιρετική ασίστ του Όλμο, ο Πόρο που είχε προωθηθεί με ιδανικό πλασέ «έγραψε» το 2-0 στο 58', βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό.
Στο υπόλοιπο του ματς η Ισπανία κυριάρχησε, δεν επέτρεψε στους Γάλλους να απειλήσουν ούτε μία φορά την εστία του Σιμόν και απόλυτα δικαιολογημένα με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες της πανηγύρισαν τη μεγάλη πρόκριση.
-
Διαιτητής: Ιβάν Μπάρτον (Ελ Σαλβαδόρ)
Κίτρινες: Εμπαπέ - Κουκουρέγια, Ραμπιό - ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Ντίνιε (72΄Ερντανέζ), Ουπαμεκανό, Κουντέ, Σαλιμπά (λ.τρ. Λακρουά), Τσουαμενί, Ραμπιό (46' Κονέ), Ντεμπελέ, Εμπαπέ, Ολίσε (72' Τσερκί), Μπαρκολά (57' Ντουέ)
- ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ντε λα Φουέντε): Σιμόν, Πόρο (84' Γιορέντε), Λαπόρτ, Κουμπαρσί, Κουκουρέγια, Ρουίθ (77' Πέδρι), Μπαένα (84' Ν. Γουίλιαμς), Ρόδρι, Όλμο (77' Μερίνο), Γιαμάλ, Ογιαρθάμπαλ
Πηγή: cnn.gr




























