Πασχαλινή διακόσμηση με άρωμα Pinterest

easter deco freepik

Το Πάσχα σχεδόν έφτασε και κάποιοι έχουμε ήδη τοποθετήσει τις πρώτες πινελιές easter deco στο χώρο μας… Αν είσαι από εκείνες ή εκείνους που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι στυλ διακόσμησης θέλουν να δημιουργήσουν, είσαι στο σωστό σημείο για να πάρεις πρωτότυπες ιδέες και έμπνευση!!

Ο ερχομός της άνοιξης, που συμπίπτει με το Πάσχα, αποτελεί πάντα μια πολύ καλή ευκαιρία να αποχωριστούμε οτιδήποτε «βαρύ» και χειμωνιάτικο. Η μέρα έχει μεγαλώσει ήδη αρκετά και αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να ανανεώσουμε τη διακόσμηση του χώρου μας και να μπούμε σε πιο φωτεινό, πιο ανοιξιάτικο mood και ψυχολογικά.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για την Πασχαλινή διακόσμηση, που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς απαράβατους. Τα ζωηρά χρώματα και η παιχνιδιάρικη διάθεση είναι αυτά που κυριαρχούν συνήθως, σε συνδυασμό με τα αναμενόμενα αυγά, βαμμένα ή όχι, τα κουνελάκια, τις πασχαλίτσες, τα κοτοπουλάκια και τα ευωδιαστά ανοιξιάτικα λουλούδια να τα πλαισιώνουν.

Pastel, rustic, vintage ή μοντέρνο είναι μόνο κάποια από τα easter deco styles που μπορείς να ακολουθήσεις για τη δική σου διακόσμηση. Σου προτείνουμε  να επιλέξεις ένα απ’ όλα και να μην τα μπερδέψεις μεταξύ τους, για να πετύχεις καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

mixalopoulos easter

Ας δούμε κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά που συναντάμε σε κάθε style διακόσμησης…

Pastel

Τα pastel χρώματα κυριαρχούν σ’ αυτό το style, όπως προδίδει και το όνομά του. Χαρίζει όμορφο, φυσικό και ζεστό αποτέλεσμα, που μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί σε υφάσματα, αντικείμενα διακόσμησης, ακόμη και στη βαφή των αυγών…

Rustic

Καρό ανοιξιάτικα υφάσματα, ξύλινα ακατέργαστα αντικείμενα και κλαδιά δέντρων, βρύα, λινάτσα και σπάγκος, είναι μόνο μερικά από τα υλικά που συναντάμε σ’ αυτό το style διακόσμησης.

Vintage

Το vintage style κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια στην Πασχαλινή διακόσμηση και όχι μόνο. Ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, ρομαντικό ύφος, δαντέλες και αντικείμενα από το μακρινό παρελθόν, αν συνδυαστούν σωστά, μπορούν να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό δείγμα Πασχαλινής διακόσμησης.  

Μοντέρνο

Μπορεί το Πάσχα να είναι μια παραδοσιακή γιορτή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η διακόσμηση μας πρέπει να ακολουθήσει οπωσδήποτε αυτό το μοτίβο. Το μοντέρνο style με λιτά prints και αντικείμενα διακόσμησης, σε αποχρώσεις όπως λευκό, μαύρο, γκρι, χρυσό ή μπεζ της άμμου, μπορεί να δώσει εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Extra tip: Μην παραμελήσεις τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου: τον κήπο, την βεράντα, κλπ. Ο καιρός έχει «γλυκάνει» πολύ και, ειδικά την Κυριακή του Πάσχα, θα περάσετε πολύ χρόνο εκεί οικογενειακώς. Φρόντισε, λοιπόν, ο χώρος να είναι καθαρός και φροντισμένος και μην παραλείψεις να προσθέσεις και εκεί τις απαραίτητες πινελιές easter deco που θα κάνουν τη διαφορά!!

efdora easter23

Παρακάτω σου έχουμε πολλές προτάσεις για να εμπνευστείς και να δημιουργήσεις τη δική σου easter deco. Μια βόλτα στα μαγαζιά της πόλης σου θα σου δώσει ακόμη περισσότερες ιδέες και θα βρεις σίγουρα εκπληκτικά αντικείμενα της κατηγορίας «buy it now or cry later» και μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές. Μην αργείς άλλο… ξεκίνα το ψάξιμο!!

Κεντρική φωτογραφία από pvproductions στο Freepik

Κείμενο: Ρωμαίου Θεώνη

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo