Πασχαλινά αυγά «έργα τέχνης»

eggs floral freepik

Το έθιμο του βαψίματος των αυγών κάθε Μ. Πέμπτη, είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το Πάσχα!!

Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, την ημέρα του Μυστικού Δείπνου, τα αυγά βάφονται κόκκινα γιατί συμβολίζουν το αίμα του Χριστού, που θυσιάστηκε για να ελευθερώσει τον κόσμο από τα δεσμά της αμαρτίας.

Η επιλογή του αυγού είναι επίσης αλληγορική, αφού είναι αυτό που κρύβει μέσα του ζωή και παρομοιάζεται με τον τάφο του Ιησού, που ενώ ήταν ερμητικά κλειστός, έκρυβε μέσα του τη ζωή!!

Ωστόσο, το βάψιμο των αυγών φαίνεται να έχει τις ρίζες του πάνω από 2.500 χρόνια πριν, στην Αρχαία Περσία, όπου οι πιστοί του ζωροαστρισμού έβαφαν κόκκινα αυγά για να γιορτάσουν το νέο έτος, το οποίο προσδιοριζόταν κάπου στην άνοιξη.

Σαφώς, έχουμε την επιλογή να αγοράσουμε έτοιμα βαμμένα αυγά, να αποφύγουμε την όποια «ταλαιπωρία» και να κερδίσουμε λίγο ελεύθερο χρόνο. Είναι όμως το ίδιο;;

Όπως με τα τσουρέκια και τα πασχαλινά κουλουράκια, έτσι και με τα αυγά, η διαδικασία είναι που κάνει τη διαφορά. Πόσο Πάσχα θα νιώσεις αν δεν μοσχοβολήσει η κουζίνα σου μαστίχα και μαχλέπι, αν δεν φουρνίσεις τα Πασχαλινά κουλουράκια και αν δεν λερώσεις τα χέρια σου με τη βαφή των αυγών;;

gerakidis easter22new

Ειδικά αν στο σπίτι υπάρχουν και παιδάκια, θα έχεις τους καλύτερους βοηθούς και θα περάσεις μαζί τους δημιουργικό χρόνο, που θα σας χαρίσει όμορφες αναμνήσεις!!

Το βάψιμο των αυγών, τα τελευταία χρόνια, έχει αναχθεί σε τέχνη και πλέον είναι ευρέως γνωστές νέες μέθοδοι και τεχνικές, που θα μετατρέψουν τα ταπεινά αυγά μας σε «έργα τέχνης» και σε συνδυασμό με άλλα αντικείμενα διακόσμησης θα στολίσουν όμορφα το χώρο μας!!

Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας γεμίσει έμπνευση και διάθεση για δημιουργία!!

Εμείς ανακαλύψαμε στο Pinterest αρκετές ιδέες με, ομολογουμένως, εντυπωσιακό αποτέλεσμα και αποφασίσαμε να τις μοιραστούμε μαζί σας… Καλή Ανάσταση!!

papaxristopoulos 1130x300 easter 2021

sakellariou easter23

Κεντρική φωτογραφία από Freepik

Κείμενο: Ρωμαίου Θεώνη

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo