Πολλαπλασίασε τα φυτά σου & καλλιέργησε λαχανικά εύκολα & οικονομικά

kipos gerania intro unsplash

Γράφει η Θεώνη Ρωμαίου

Οι άνθρωποι πάντα είχαν την ανάγκη να φροντίζουν κάτι και τα φυτά, από αρχαιοτάτων χρόνων, έχουν αποτελέσει ένα από τα πιο αγαπημένα hobby, ανεξαρτήτως φυλής και πολιτισμού.

Ανά τους αιώνες έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη θεραπευτική τους δράση, για τις αρωματικές τους ιδιότητες, αλλά και ως ένδειξη τιμής και μνήμης. Συμβολίζουν την υπομονή και συνηθίζεται να προσφέρονται ως ένδειξη αγάπης και ευγνωμοσύνης!!

Κάπου διάβασα πως «η κηπουρική λειτουργεί ως αντίδοτο στην ψηφιακή εποχή και τους τρελούς ρυθμούς τη καθημερινότητάς μας» και πραγματικά, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο…

Υπάρχει κάτι βαθύτατα συγκινητικό στο να φυτεύεις έναν σπόρο, να τον περιποιείσαι και να τον βλέπεις να φυτρώνει, να αναπτύσσεται και να ανθοφορεί ή να δίνει καρπούς.

Όσοι φροντίζουν φυτά, έστω και 1-2 γλάστρες που μπορεί να έχουν στο σπίτι τους, ξέρουν καλά ότι αυτή η ενασχόληση απαιτεί υπομονή, αγάπη και σεβασμό στη φύση. Κι αυτό που αποκομίζουν είναι ένα αίσθημα ικανοποίησης αλλά και την πολύτιμη επαφή με τη φύση που σου χαρίζει τέτοια ψυχική ηρεμία, σχεδόν σε επίπεδο διαλογισμού!!

Είναι πολύ τυχεροί όσοι ζουν σε σπίτι με κήπο γιατί έχουν αμέτρητες δυνατότητες να καλλιεργήσουν λουλούδια, αρωματικά βότανα, καρποφόρα δέντρα, ακόμη και ένα μικρό μποστάνι –ή και μεγαλύτερο γιατί όχι- για να παράγουν τα δικά τους λαχανικά!!

efis fruits s23

Αλλά και όσοι δεν ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία, μην αγχώνεστε καθόλου… Με οργάνωση και σωστό προγραμματισμό μπορείτε να καλλιεργήσετε με έξυπνους τρόπους τα αγαπημένα σας λουλούδια και λαχανικά ακόμη και στο μπαλκόνι σας!!

Ανακαλύψαμε για εσάς μερικές χρήσιμες και οικονομικές ιδέες, που θα σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε και να πολλαπλασιάσετε τα φυτά σας…

Πολύχρωμες βουκαμβίλιες παντού

Λατρεμένα τριαντάφυλλα... Εύκολος τρόπος για να αποκτήσεις περισσότερα

Πολλαπλασιάστε την αγαπημένη σας ixora

Αποκτήστε νέα ανθούρια, εύκολα και οικονομικά

Πώς να δημιουργήσετε νέες ορχιδέες

Καλέντουλες, παιώνιες και ορχιδέες: συμβουλές για την καλλιέργειά τους

Αγαπάς τις ορτανσίες; Είναι πανεύκολο να αποκτήσεις περισσότερες...

Κρεμαστός κήπος για ταυτόχρονη καλλιέργεια μαρουλιού και ντομάτας

Καλλιέργησε ντοματίνια ακόμη και στο μπαλκόνι σου

Αγαπάς τις μελιτζάνες αλλά δεν έχεις χώρο να τις καλλιεργήσεις; Νομίζεις... 

Πάρε ιδέες για δημιουργία κάθετου κήπου

Κεντρική φωτογραφία: Pelargoniums for Europe on Unsplash 

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo